AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 18.7.2023

"Haluamme voittaa tämän ottelun" - - Toni Korkeakunnaksen tulikaste HJK:ssa edessä Belfastissa

"Haluamme voittaa tämän ottelun" - - Toni Korkeakunnaksen tulikaste HJK:ssa edessä Belfastissa

"Toke" ei lähde vain varjelemaan johtoasemaa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK pelaa ensimmäisen kerran uuden päävalmentajansa Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa keskiviikkoiltana Pohjois-Irlannissa, jossa ratkotaan jatkopaikka Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle.

Klubilla on etulyöntiasema, kun huomisen vastustaja, Larne FC, kaatui viime viikolla Boltilla numeroin 1–0.

Ottelu jäi Klubia yli neljä vuotta valmentaneen Toni Koskelan viimeiseksi. HJK tiedotti seuraavana päivänä, että uudeksi päävalmentajaksi on valittu loppukauden mittaisella sopimuksella Korkeakunnas, joka toimi viime kaudella Koskelan apuvalmentajana.

– Hektiset pari treenipäivää takana. Olemme nyt keskittyneet siihen, että saamme nopeutettua ja kehitettyä hyökkäyspelaamistamme: kentän täyttö, tukipelaaminen ja nopeampi tempo ovat suurimmat kehityskohteet. Pyrimme siihen, että pallollinen pelaaja näyttää rohkeammalta ja aktiivisemmalta, toteaa Korkeakunnas.

Uudella valmennustiimillä ei ole vielä montaa päivää takana, mutta muutoksia harjoituksissa on jo nähty.

– Asioita on tällä aikajänteellä priorisoitu. Suurin huomio on kiinnitetty hyökkäyspelaamiseen, ja tänään reissupäivänä keskitytään puolustuspelaamisen asioihin. Sitä meillä ei ole tarve lähteä sen suuremmin sörkkimään, vaan käymme läpi sitä, minkälaisia ongelmia Larne meille viime viikolla aiheutti. Huomenna kertaamme vielä erikoistilanteita.

HJK lähtee keskiviikon otteluun yhden maalin etumatkalta, mutta Korkeakunnas lupaa, ettei joukkue lähde vain suojaamaan johtoasemaansa.

– Se ei vaikuta tähän. Ei ole meille mitenkään edullista ajatella, että johdamme 1–0. Lähdemme siitä ajatuksesta, että haluamme voittaa tämän kyseisen jalkapallo-ottelun. Totta kai jos tilanne (maalin johtoasema) säilyy pitkään samana, aiheuttaa se joitain toimenpiteitä, mutta kyllä me lähdemme siitä, että meidän täytyy kyetä voittamaan Larne.

- En osaa ajatella niin, että lähtisimme varjelemaan 1–0-johtoa – varsinkin, kun olemme keskittyneet hyökkäyspelaamisen kehittämiseen. Se tuntuisi epäloogiselta.

HJK:lla on muutamia uusia poissaoloja. Matti Peltola ja Perparim Hetemaj joutuivat jäämään Helsinkiin pienten vammojen takia. Kaksikon tarkempi kuntoutumisaikataulu selviää lähipäivinä. Lisäksi Santeri Hostikka jäi pois matkasta sairastumisen takia.

Loukkaantuneiden listalla ovat edelleen myös Aleksi Paananen, Maksim Stjopin, Aapo Halme, Valtteri Moren sekä Oliver Pettersson, joka on saanut luvan palata juoksuharjoituksiin polvivammansa jäljiltä.

Lisää uutisia