vko.29 // 20.7.2023

HJK taisteli pitkän kaavan kautta jatkoon

Tuomas Ollila viimeisteli HJK:n avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK eteni Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle kaatamalla pohjoisirlantilaisen Larnen yhteismaalein 3-2. Belfastissa pelattu toinen osaottelu päättyi jatko-ottelun jälkeen 2-2.

HJK voitti avausosan Bolt Arenalla viime viikolla 1-0 ja petasi itselleen näin hyvät lähtöasetelmat vieraskentällä pelattuun toiseen osaotteluun. HJK sai otteluun hyvän alun, kun se siirtyi johtoon 26. minuutilla. Topi Keskinen teki hyvän esityön ja pelasi pallon boksiin ja Tuomas Ollila tuli oikea-aikaisesti taustalta ja viimeisteli varmasti lähietäisyydeltä. Larne hallitsi peliä näennäisesti avausjaksolla, mutta HJK oli omissa hyökkäyksissään vaarallisempi.

Toisella puoliajalla Larne aloitti takaa-ajonsa ja hallinta alkoi konkretisoitua. Kotijoukkue tasoitti 65. minuutilla rangaistuspotkusta, kun VAR-tarkastuksen jälkeen pallon todettiin osuneen rangaistusalueella Jukka Raitalan käteen. Lee Bonis laukoi pilkulta pallon ohi tauolla kentälle tulleen Jesse Östin.

Maalin jälkeen Larne haki vimmatusti tasoitusta ja se palkittiin muutama minuutti ennen loppua, kun Joseph Thomson pääsi tasoittamaan ja ottelu venyi jatko-otteluun.

HJK sai jatko-otteluun loistavan alun, kun kuudennella minuutilla, kun Pyry Soiri pelasi näppärän seinän Lucas Lingmanin kanssa ja syötti rangaistusalueella pallon takaviistoon. Roope Riski sai jalkansa väliin ja pallo meni Larnen pakin jalan kautta takakulmaan. Maali jäi myös lopulta ottelun viimeiseksi ja näin HJK pääsi juhlimaan jatkopaikkaa.

Voitolla HJK eteni toiselle karsintakierrokselle, jossa se kohtaa norjalaisen Molden. Ensimmäinen osaottelu pelataan jo ensi viikolla Helsingissä.