AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 3.5.2024

Ennakko: Ilves-AC Oulu

Ennakko: Ilves-AC Oulu

Kuva: Jimi Soinila

Sunnuntaina kauden ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa ottanut Ilves saa lauantaina vieraakseen AC Oulun.

Sarjakauden neljännelle kierrokselle venynyt Ilveksen avausvoitto tuli sunnuntaina vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Ottelun 49. minuutilla syntynyt Oiva Jukkolan puskumaali toi tamperelaisille 1-0 -vierasvoiton ja kaivatun palkinnon kolmen pisteen muodossa.

Ilves nousi voitollaan neljään pisteeseen, jotka oikeuttavat sarjataulukon yhdeksännelle sijalle. Lauantain vastustaja AC Oulu on perässä kymmenentenä kahdella pisteellään. Piste-erot ovat luonnollisesti sarjan alkuvaiheessa pieniä ja yhdenkin pelin tulos voi muuttaa sijoituksia useammalla pykälällä.

– Avausvoiton ja pienen vieraskiertueen jälkeen on todella kiva päästä pelaamaan kotona. Se miten haluamme pelata, missä asioissa olemme olleet hyviä ja missä on parannettavaa ei ole muuttunut. Tuloksellisesti vaikean jakson jälkeen joukkue näytti luonnetta ja sydäntä saarella, mikä tekee meistä entistä vahvempia, kommentoi päävalmentaja Joonas Rantanen Ilveksen verkkosivuilla.

Edellisen ottelun sivussa ollut Lauri Ala-Myllymäki palasi Ilveksen kokoonpanoon IFK Mariehamnia vastaan ja tuli myös kentälle 72. minuutilla. Kahdesta ottelusta puuttunut Vincent Ulundu oli myös mukana vaihtopelaajien joukossa, vaikkei peliminuutteja vielä kertynytkään. Maarianhaminan-pelistä olivat sivussa Maksim Stjopin ja Felipe Aspegren.

– Felipe Aspegren on vielä sivussa pari peliä, nuorista toppari Tomas Sovelius joutuu huilaamaan peleistä joitakin viikkoja, ja Doni Arifi on pelikiellossa. Muuten kokoonpanotilanteemme on hyvä, sanoo Rantanen.

Oululaiset lähtevät kirvelevä tappio niskassa kohti Tamperetta ja mielessä on otteiden parantaminen edellisestä kohtaamisesta. Tilanne ei ole helppo, koska edellisestä Veikkausliigajoukkueen kaatamisesta on jo aikaa ja se voi alkaa jossain vaiheessa nakertaa mieltä. Vaikka siihen ei ole aihetta, koska joukkue on näyttänyt osaamisensa mitä pelaaminen on parhaimmillaan. Taito on edelleen tallessa ja nyt tarvitaan vain hyviä onnistumisia. AC Oululla on kaikki aihiot olemassa loistavaan ja viihdyttävään pelaamiseen, mutta nyt tarvittaisiin voitto, jotta joukkue saisi ihan uuden alun tälle kaudelle.

- Ilves on hyvä joukkue ja saadaan lauantaina erinomainen haaste meille. Harjoitellaan ja valmistaudutaan hyvin. Keskitytään jalkapalloilullisiin asioihin ja heittäydytään täysillä. Arvot pitää näkyä, ne ovat kaiken perusta, AC Oulun valmentaja Tuomas Silvennoinen korostaa seuran sivuilla.

Edellispelissään AC Oulu hävisi VPS:lle niukasti 1-2 loppuhetken maalilla ja Silvennoinen löysi pelaamisesta sekä hyviä että huonoja asioita.

- Pelissä Vepsua vastaan oli hyviä asioita, toki pallosta pitää huolehtia paremmin ja puolustaa tilanteet paremmin, hyviä hetkiä oli monia joissa olisi voitu aggressiivisemmin puolustaa palloa. 1v1 -tilanteessa myös kaksi maalipaikkaa, joista nyt ei tehty maaleja, Silvennoinen summaa.

AC Oulun riveistä ovat varmasti poissa Aleksi Paananen, Jowin Radzinski ja Alexander Forsström.


Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Munukka Antti


Ilves - AC Oulu Tammelan stadionilla lauantaina 4.5. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia