AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 31.5.2024

Mehmet Hetemaj sysää paineet HJK:n niskaan – ”Ei kelpaa kuin kolme pistettä”

Mehmet Hetemaj sysää paineet HJK:n niskaan – ”Ei kelpaa kuin kolme pistettä”

HJK matkaa perjantaina AC Oulun vieraaksi. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Veikkausliigassa pelataan perjantaina neljä ottelua ja mielenkiintoinen ilta päättyy AC Oulun ja HJK:n väliseen kohtaamiseen. Ruudun asiantuntija Mehmet Hetemaj'n mukaan

Ottelu on molemmille äärimmäisen tärkeä, sillä AC Oulu haluaa saada voittotilinsä auki ja nousta häntäpäästä ylös ja toisaalta HJK ei halua päästää muita kärkijoukkueita silmistään. Panokset Oulun perjantai-illassa ovatkin korkealla.

- Molemmat joukkueilla on ollut erittäin haastavat alkukaudet, mutta hieman eri tavalla. AC Oulun kausi on ollut katastrofaalinen ja HJK:kin on menettänyt jo liikaa pisteitä. Ei tule helppoa peliä kummallekaan, sillä kuulemani mukaan Raatin nurmi ei ole vielä erityisen hyvässä kunnossa, Hetemaj alustaa.

Hetemaj näkee, että ottelu toimii vaa'ankuppina molemmille joukkueille, sillä voitto saattaisi kääntää kurssia oikeaan suuntaan. Paineet hän sysää HJK:n harteille.

- Kummalla joukkueella jatkuu huono ajanjakso vai jatkuuko se molemmilla? HJK:lle ei kelpaa mikään muu kuin kolme pistettä. Samaan aikaan muut kärkijoukkueet pelaavat omia pelejään ja voivat kasvattaa etumatkaa, mikäli HJK ei voita Oulua. HJK:lla on kaikki paineet, sillä kärkijoukkueet porskuttavat niin kovaa vauhtia edellä ja heidän pelinsä on hyvällä mallilla.

- HJK:ta vastaan pelanneena voin sanoa, että niihin peleihin voi vastustaja lähteä aika vapautuneesti, sillä odotukset tuloksesta ovat yleensä aika olemattomat. Vaikka tulisi häviö, niin se ei välttämättä tarkoita lopun alkua.

Hetemaj ei usko, että Raatissa nähdään välttämättä häikäisevintä taitojalkapalloa, mutta vauhtia ja kovaa taistelua sitäkin enemmän.

- Ottelussa nähdään varmasti kaksi taistelevaa joukkuetta, jotka todennäköisesti muokkaavat peliään suoraviivaisemmaksi kentän huonon kunnon vuoksi.

AC Oulu - HJK Raatin stadionilla perjantaina 31.5. kello 20.00. Kello 19.15 alkavassa studiossa nähdään Hetemaj'n lisäksi toisena asiantuntijana Mika Hilander sekä isäntänä puhetta johtaa Tero Karhu.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia