AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 31.5.2024

"Näitä hetkiä tulee vääjäämättä" - tappio viime hetkien maalilla söi Ilvestä

"Näitä hetkiä tulee vääjäämättä" - tappio viime hetkien maalilla söi Ilvestä

Ilveksen ilta päättyi pettymykseen. (Kuva: Jimi Soinila)

Ilves kärsi perjantaina kitkerän tappion KuPS:lle vastustajan iskettyä voittomaalin aivan lopussa.

Ilveksen pelaamista vaikeutti ulosajo toisella jaksolla, mutta aivan parhaimmillaan joukkue ei muutenkaan päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan ollut.

– Asia missä olemme olleet hyviä tai millä olemme saaneet pelin virtaa itsellemme, on se, että olemme pystyneet viemään hyökkäyksiä syvälle. Nyt emme saavuttaneet omaa parasta tasoamme siinä, joskin täytyy myös sanoa, että KuPS puolusti hyvin. Kun pelasimme vajaalla, puolustimme yhtä tilannetta lukuun ottamatta hyvin ja saimme kaksi paikkaa tehdä maalin. Siinä mielessä oli sauma ottaa vähintäänkin yksi piste, mutta se ei tietysti tässä kohtaa lämmitä, kun pisteitä ei tullut ollenkaan, Rantanen kertasi.

– Isossa kuvassa ja pitkällä tähtäimellä tavoitteenamme on nousta kärkisijoille. Meillä on ollut nyt kaksi peliä näitä joukkueita vastaan, ja yksi piste niistä ei tietystikään tyydytä missään nimessä. Sanoisin kuitenkin, että näitä hetkiä tulee vääjäämättä, mutta pitää vain ottaa niistä se oppi ja olla seuraavalla kerralla parempi.

Rantasen mukaan yhtä tappiota ei kannata kuitenkaan jäädä liikaa murehtimaan, vaan otettava oppi matkaan ja jatkettava eteenpäin.

– Se on selvä asia, että parempi mahdollisuus on voittaa, kun pelataan yhdellätoista. Tämä takaisku ei muuta Ilveksen suunnitelmia eteenpäin mentäessä. Olemme asettaneet meidän identiteettimme ja miten haluamme pelata. Nyt se ei riittänyt, mutta pitää vain kaivaa asiat, mitä voimme tehdä paremmin ja siitä jatketaan.

- Itseluottamuksemme ja voitontahtomme on ollut todella korkealla, ja vaikka välillä häviää, niin se on asia, mikä ei voi kadota meistä.

Lisää uutisia