AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2024

"Laadukas vastustaja ja arvokas voitto" - Pisteet Maarianhaminasta maistuivat HJK:lle

"Laadukas vastustaja ja arvokas voitto" - Pisteet Maarianhaminasta maistuivat HJK:lle

"Toke" oli pisteisiin Maarianhaminasta tyytyväinen. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK nousi kesäkuun päätteeksi yksin sarjataulukon kärkeen haettuaan sunnuntaina pisteet IFK Mariehamnilta lukemin 1-2.

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli avausjakson esitykseen tyytyväinen, vaikka tauolla numerot olivat vielä 1-1.

– Ensimmäinen puoliaika oli tosi laadukasta ja monipuolista hyökkäämistä, vaikka ei maaleja tullutkaan enempää. Vastustajalla oli ensimmäisellä jaksolla se yksi tilanteenvaihto, josta onnistuivat maalin tekemään. Se oli tietenkin harmillista, sillä tiesimme heidän olevan hyvä vastahyökkäysjoukkue. Kopissa oli kyllä päättäväinen fiilis siitä, että peli saadaan käännettyä, kommentoi Korkeakunnas ottelun jälkeen.

Toinen jakso oli taistelua, jossa kummallakin oli paikkansa kääntää ottelu, mutta HJK tässä lopulta onnistui.

– Toisella puoliajalla pelin rytmi hieman katosi ja peli oli paljon poikki. Emme hyökänneet läheskään yhtä laadukkaasti kuin ensimmäisellä jaksolla. Emme me olleet ongelmissa, mutta meidän pallollinen tekemisemme ei ollut riittävän laadukasta. Annoimme palloa liian herkästi vastustajalle. Kääntäen ajateltuna pelasimme ensimmäisellä jaksolla "shampanjafutista" ja toisella "taistelufutista".

- Usein vierasotteluissa peli saattaa mennä todelliseksi taisteluksi, jos ottelua ei onnistu laittamaan pakettiin aikaisemmin, sanaili Korkeakunnas.

"Toke" muistutti samaan hengenvetoon, että IFK Mariehamnin kaataminen Grönvittin kotikentällä on aina saavutus.

– Pitää olla tyytyväinen poikien työmoraaliin, asenteeseen sekä tietenkin tahtoon voittaa tämä peli. Täällä ei ole tänä vuonna hirveästi vieraat juhlineet. Laadukas vastustaja oli vastassa ja arvokas voitto meille. Jatketaan sarjakärjessä, joten kaikki on toistaiseksi taas kunnossa, paketoi Korkeakunnas ottelun.

Lisää uutisia