AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 11.7.2024

VPS valmiina torstain eurokoitokseen - "Meillä on vahva oma identiteettimme"

VPS valmiina torstain eurokoitokseen - "Meillä on vahva oma identiteettimme"

Evgenii Bashkirov on unelmoinut pitkään eurocupeista. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:lla on torstai-iltana edessä ensimmäinen eurocup-ottelu seitsemään vuoteen ja joukkue on positiivisen innoissaan ennen liettualaisen FK Žalgirisin kohtaamista.

Raidan keskikentän maestro Evgenii Bashkirov kertoo unelmoineensa europeleistä jo vuosia, ja painottaa Vepsun yhteisön merkityksen korostamista ottelun alla, jotta kohtaamisesta voidaan saavuttaa paras mahdollinen tulos.

- Ensinnäkin, toivotamme FK Žalgirisin tervetulleeksi kotiimme Lemonsoft Stadionille. Olen unelmoinut UEFA:n peleistä koko ikäni, ja mikä lahja se onkaan, että pääsen pelaamaan ensimmäisen kansainvälisen pelini 33-vuotiaana Suomessa. Se myös ilmaisee yhteyttäni tähän maahan, joka minulla on ollut lapsesta asti. Pelaaminen Euroopan kentillä on inspiroivaa.

- Kaikella kunnioituksella uskon, että meillä on vahva oma identiteettimme, ja valtavassa yhteisössämme jokaisella on oma roolinsa, joten pyrimme ilmaisemaan itseämme hyvin vahvasti. Toivomme, että kannattajat saapuvat suurin joukoin paikalle, ja että yhteinen suorituksemme kannatuksen ja pelaamisen suhteen auttaa meidät voittoon. Toivomme myös, että Žalgiris vastaa meidän huutoomme, kapteenistoon kuuluva Bashkirov tuumaa.

Raidan maalilla vartioiva Teppo Marttinen uskoo, että kentällä tullaan näkemään tapahtumarikas ottelu. Marttisen mukaan Europeliä on odotettu pitkään, ja täten kyseessä on ainutlaatuinen tapahtuma myös VPS-maalivahdille.

- Odottavat fiilikset. Kun tiesin jatkavani Vepsussa viime kauden jälkeen, tämä europeli oli ehdottomasti tapahtuma, jossa tiesin haluavani pelata. Nyt tarinamme alkaa Konferenssiliigan karsinnoissa, ja odotamme sitä innolla.

- Videoiden perusteella vastustaja pyrkii saamaan palloa paljon linjan taakse, ja keskityksiä tulee erityisesti niille alueille, joissa maaleja on mahdollista tehdä. Maalipaikoille eteneminen on myös paljon nopeampaa mitä Veikkausliigajoukkueilla. Kentällä tullaan näkemään paljon tapahtumia, Marttinen ennakoi.

Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen 1. osaottelu VPS - FK Žalgiris Lemonsoft Stadionilla torstaina 11.7. kello 20.00.

Lisää uutisia