AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 24.7.2024

"Innostunut, odottava ja hyvällä tapaa jännittynyt tunnelma" - Ilves valmiina eurocup-avaukseen

"Innostunut, odottava ja hyvällä tapaa jännittynyt tunnelma" - Ilves valmiina eurocup-avaukseen

Ilveksen eurotaival alkaa torstaina kotiyleisön edessä. (Kuva: Jimi Soinila)

Tammelan Stadionilla nähdään torstaina Ilveksen ensimmäinen europeli Tampereella lähes 33 vuoteen, kun itävaltalainen FK Austria Wien on keltavihreiden vieraana Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa.

Ilves lunasti paikan suoraan toiselle karsintakierrokselle voittamalla Suomen Cupin viime kaudella. Itävallan Bundesliigan runkosarjassa seitsemänneksi ja alemmassa loppusarjassa toiseksi sijoittunut FK Austria Wien puolestaan sai paikan Konferenssiliigan karsintoihin voittamalla kauden päätteeksi toukokuun lopussa pelatun eurolopputurnauksen.

– Joukkueessamme on innostunut, odottava ja myös hyvällä tapaa jännittynyt tunnelma. Kyllä me kovasti odotamme huomista peliä. Sanoisin, että on myös hyvä asia, että ottelu tulee sopivan nopeasti sunnuntain ottelun jälkeen. On riittävästi aikaa valmistautua, mutta ei tarvitse myöskään kauheasti odotella, että päästään irti, sanoo Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen.

Ilves julkisti tiistaina Abdoulaye Kantén palaavan lainalta EIF:stä, mutta keskikenttäpelaaja ei ole vielä käytettävissä Konferenssiliigan toisella karsintakierroksella.

– Ei lähdetä tässä vaiheessa vielä paljastamaan, minkälainen ottelusuunnitelmamme on tai mitä valintoja tehdään kentälle. Yleisesti ottaen terveystilanteemme on juuri nyt paljon parempi kuin puolitoista viikkoa sitten, toteaa Rantanen.

Vastaan asettuvalle FK Austria Wienille kyseessä on kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu.

– Odotamme vastustajamme olevan dynaaminen, intensiivinen ja suoraviivainen joukkue, joka pyrkii etenemään pallon kanssa vauhdikkaasti erilaisin tavoin ja puolustamaan aktiivisesti eteenpäin palloon painetta antaen. Tämä on se kuva pre-seasonilta heistä. Tietysti täytyy sanoa, että pre-seasonin pelit eivät välttämättä aina anna ihan sataprosenttista varmuutta siitä, miten he lähestyvät kauden ensimmäistä virallista otteluaan vieraskentällä ja kun on kyseessä kaksiosainen ottelupari. Huomenna me sen näemme, Rantanen huomauttaa.

– FK Austria Wieniä on scoutattu videoiden kautta, ja valmentaja Joni Lehtonen kävi myös Itävallassa katsomassa heidän viimeisimmän harjoitusottelunsa FC Portoa vastaan. Sillä tavalla normaalien rutiinien kautta on tehty scouttaaminen, mutta toki kun vastassa ei ole samalla tavalla tuttu joukkue kuin Veikkausliigassa, niin vielä enemmän on katsottu myös yksilöitä ja heidän käyttäytymistään kollektiivin sisällä.

Ilves lähtee Konferenssiliigan otteluun omaan pelitapaansa ja identiteettiinsä luottaen.

– Haluamme säilyttää oman identiteettimme pelaamisessamme. Luotamme siihen, että samalla hyökkäyspelaamisellamme, joka on tuottanut Veikkausliigassa maalintekopaikkoja suhteellisen paljon, pystymme saamaan paikkoja nytkin. Ei välttämättä samaa määrää, mutta yhtä hyviä kuitenkin. Sen kautta pystymme olemaan vaarallisia, mutta tärkeä asia on myös, että onnistumme puolustamisessa tosi hyvin. Pitää pystyä myös vähentämään ja minimoimaan tiettyjä omassa pelaamisessamme sattuneita virheitä, jotka ovat aiemmin johtaneet vastustajan maalintekopaikkoihin, sanoo Rantanen.

– Yksi osa sitä on koko joukkueen puolustaminen, mutta myös se on tärkeää, miten me toimimme pallon kanssa, minkälaisissa hetkissä menetämme pallon ja millainen tasapaino meillä on niissä tilanteissa. Ne ovat oleellisia asioita, jotta me tässä otteluparissa ja ensimmäisessä osaottelussa pärjäämme.

Torstaina 25.7. kello 19.00 Ilves – FK Austria Wien, Tammelan Stadion (pääsyliput)

Lisää uutisia