AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 25.7.2024

Ilves odottaa kotiyleisön tukea - "Tekonurmi ja 12. pelaaja on iso etu meille"

Ilves odottaa kotiyleisön tukea - "Tekonurmi ja 12. pelaaja on iso etu meille"

Otso Virtasen mukaan Ilveksen lataus torstaille on kova. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves avaa eurocup-taipaleensa torstaina Konferenssiliigan 2. karsintakierroksen avausosaottelussa FK Austria Wieniä vastaan Tammelan Stadionilla.

Ilveksen urheilutoimenjohtaja Miika Takkula muistuttaa Tammelan Stadionin kotiyleisön tuen olevan myös merkittävässä asemassa torstain ottelussa.

– On sanomattakin selvää, että tarvitsemme koko Ilves-yhteisön tuen ja tamperelaiset paikan päälle. Tekonurmi on yksi asia, mutta toinen on se, että kun tämä stadion on täynnä ja joukkueen takana, niin ne kun laittaa yhteen, niin siinä on se 12. kenttäpelaaja ja varmasti iso kotietu meille.

Ilveksen kapteeni Otso Virtanen vahvistaa puolestaan joukkueen olevan hyvin keskittynyt ja latautunut Konferenssiliigan avausotteluun.

– Kyllä joukkueessa ehdottomasti on kova lataus, mikä näkyy treeneissä. Nämä ovat isoja pelejä meille ja tiedämme, että pystymme haastamaan vastustajamme. Ulkoapäin jännitystä ei ole hirveästi näkynyt, vaan enemmän se on ollut sellaista keskittymistä ja pienten asioiden tekemistä paremmin.

Maalivahti uskoo Takkulan tavoin Tammelan Stadionin tekonurmesta voivan olla etua kotijoukkueelle.

– Oman kokemukseni perusteella tekonurmi tuo etua. En tiedä, kuinka moni joukkue pelaa tekonurmella Itävallassa ja kuinka paljon vastustaja on päässyt pelaamaan sillä, mutta kyllä se on paljon nopeampi alusta.

Torstaina 25.7 kello 19.00 Ilves – FK Austria Wien, Tammelan Stadion (pääsyliput)


Lisää uutisia