AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 26.7.2024

Ennakko: HJK-AC Oulu

Ennakko: HJK-AC Oulu

Kuva: Iitu Lehtonen

HJK saa runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussa vastaansa AC Oulun lauantaina.

Veikkausliigan kärkipään tilanne on tiukkaakin tiukempi, kun runkosarjaa on pelaamatta enää viisi kierrosta. Taulukon kolme ylintä ovat tasapisteissä keskenään. Veikkausliigaa johtavan Klubin takana yhtä monta pistettä keränneet KuPS ja SJK pitävät HJK:n varpaillaan.

HJK:n joukkue on saanut rauhassa valmistautua viikonlopun otteluun, ja tunnelma harjoituksissa on ollut hyvä. Uusien pelaajien liittyminen joukkueeseen on lisännyt myös kilpailuasetelmaa pelipaikoista, mikä tietysti haastaa positiivisessa mielessä valmennusta kokoonpanopäätöksiä silmällä pitäen.

– Harjoitusviikko on ollut erittäin kilpailullinen ja intensiivinen. On saatu vedettyä kaksi aika kovaakin treeniä. Kilpailutilanne on todella kova ja kaikin puolin valmistautuminen viikonloppua varten on sujunut erittäin hyvin, HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo.

.AC Oulu lähtee otteluun hyvävireisenä, kahden ottelun voittoputkessa. Viime ottelussa Laivastonsiniset onnistuivat rutiininomaisella suorituksella ottamaan voiton kotinurmellaan pitäen oman maalin puhtaana.

- Joukkueessa on hyvä tunnelma. Voitto auttaa aina nostattamaan fiilistä ja erityisesti kahden tärkeän voiton jälkeen kaikilla on todella hyvä meininki, AC Oulun maalivahti Calum Ward sanoo.

- Nollapelin pelaaminen oli myös todella tärkeää koko joukkueelle. Minulle maalivahtina nollapeli on tietenkin tärkeä ja todella iloinen asia, joka antaa lisää itseluottamusta seuraavaan peliin.

Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen pelattiin toukokuun viimeisenä päivänä Oulussa. Kotijoukkue teki tarvittavan ja onnistui nollaamaan mestarisuosikin, onnistuen itse maalinteossa ensimmäisellä puolikkaalla. Näin ollen AC Oulu lisäsi ailahtelevasti pelanneen HJK:n alkukauden tuskaa. Sen jälkeen HJK on kuitenkin parantanut otteitaan ja on nyt sarjataulukon jaetulla kärkipaikalla.

- Ottelu HJK:ta vastaan tulee olemaan erittäin vaikea, mutta kuten aiemmin mainitsin, nämä kaksi edellistä voittoa antavat meille itseluottamusta tulevaan otteluun. Tiedämme, että voimme voittaa heidät, kuten edellisessä kohtaamisessa Raatissa. Olemme onnistuneet myös kaatamaan tällä kaudella KuPS:n, mikä osoittaa, että voimme haastaa ja voittaa liigan parhaita joukkueita.

- Lähdemme otteluun hyvällä itseluottamuksella ja joukkuehengellä, mutta myös nöyrinä odottaen innolla edessä olevaa haastetta, Ward linjaa.

Varmoja poissaolijoita HJK:lla lauantailta ovat Daniel O'Shaughnessy, Niilo Kujasalo, Samuel Anini Jr sekä Niki Mäenpää. Päähänsä iskun Panevėžysiä vastaan saanut Lucas Lingman on toipunut aivotärähdyksestään ja on täydessä pelikunnossa. Myös Aaro Toivonen on takaisin pelikunnossa ja niin ikään valmennuksen käytettävissä.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Silén Eetu
AET 2 Kemppinen Antti
4.ET Al-Emara Mohammad

HJK - AC Oulu Bolt Arenalla lauantaina 27.7. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, AC Oulun verkkosivut
Lisää uutisia