AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 27.7.2024

Ennakko: FC Haka-Gnistan

Ennakko: FC Haka-Gnistan

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka saa sunnuntaina yhdessä kauden odotetuimmista peleistä, eli Musariottelussa vastaansa Mustapekka -areenan tulipalon jälkeen rivinsä kasanneen Gnistanin.

Haka joutuu lähtemään otteluun ilman kapteeni Guilherme Moraisia, joka on pelikiellossa korttitilin täyttymisen myötä. Lisäksi Rodrigo Macedo ja Liam Hughes ovat sivussa loukkaantumisista johtuen.

Muutoin joukkueen lähtökohdat otteluun ovat erinomaiset ja päävalmentaja Andy Smith toivoo näkevänsä samaa, mitä on viime aikoina totuttu näkemään viime lauantain HJK -tappiosta huolimatta.

– Haluan pelaajien pelaavan kuten olemme pelanneet tähänkin astin. Meidän pelisysteemimme on hioutunut toimivaksi ja olen tyytyväinen myös syöttöpeliin sekä etenkin siihen miten pelaajat ovat pystyneet ulosmittaamaan oman lahjakkuutensa, Smith toteaa Hakan verkkosivuilla.

FC Haka haki toukokuun alussa maukkaan 3-0 -voiton Oulunkylästä, mutta Smith odottaa sunnuntain ottelusta tiukkaa.

– Kova ottelu kovaa joukkuetta vastaan! He ovat erittäin fyysinen joukkue ja heillä on vaarallisuutta riittävästi tehdäkseen pelistämme vaikean, Smith miettii.

– Olemme kuitenkin valmiita haasteeseen ja uskomme, että pystymme saamaan hyvä tuloksen sunnuntaina, Smith huomauttaa.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Jussi Leppälahti tiedostaa, että Gnistan on jälleen ison haasteen edessä sunnuntaina.

- Haka on todella hyvä ja suoraviivainen joukkue. Heillä on todella vaaralliset laiturit, todella hyökkäysvoittoiset ja laadukkaat laitapakit sekä kymppipaikalla tietysti Maissa Fall, Leppälahti toteaa Gnistanin sivuilla.

Gnistan on esiintynyt vieraskentillä hyvin, myös tappioon päättyneissä otteluissa. Kipinän ilme on ollut taisteleva ja usein voittohaaveet ovat kariutuneet yksittäisiin virheisiin ja tehottomaan viimeistelyyn. Leppälahti uskoo, että Gnistan tulee jatkamaan siitä, mihin Interiä vastaan jäi eli sunnuntaina Tehtaan kentälle marssii taistelutahtoinen Kipinä.

- Ottelusta tulee varmasti meille kova testi, mutta olemme täydellisen valmiina. Inter-ottelussa kundit laittoivat pöytään erittäin hyvän esityksen, ja olisimme jälleen ansainneet pisteet kotiin, mutta kimmokemaali teki toisen jakson vaikeaksi meille. Meillä on hyvä meininki joukkueessa, voitot ovat kiertäneet meitä mutta kyllä ne sieltä tulevat kun jatkamme rauhassa työntekoa, pidämme vastaisuudessakin huolen siitä että pelaamme omaa peliämme ja saamme faneilta samanlaisen hienon tuen kuin Turussakin.

Gnistanin terveystilanne näyttää hyvältä ennen sunnuntain ottelua. Vertti Hänninen on toipunut pelikuntoon, joten sivussa loukkaantumisen vuoksi on ainoastaan laitahyökkääjä Pauli Katajamäki.


Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Kyllönen Aapo


FC Haka - Gnistan Tehtaan kentällä sunnuntaina 28.7. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, Gnistanin verkkosivut
vko.43 // 22.10.2024
Lisää uutisia