vko.30 // 28.7.2024

Gnistan haki arvokkaat pisteet Valkeakoskelta (FC Haka-Gnistan 1-2)

Gnistan palasi voittokantaan sunnuntaina haettuaan niukan 2-1-vierasvoiton FC Hakasta.

Valkeakoskella Tehtaan kentällä pelatun Veikkausliigan kamppailun alkuminuutit menivät kotijoukkue Hakan komennossa. Gnistan pääsi kuitenkin pikku hiljaa paremmin peliin mukaan ja kamppailun 9. peliminuutilla Roman Eremenko laukoi vieraat johtoon. Matala laukaus rangaistusalueen rajan tuntumasta livahti hieman helpon oloisesti Haka-vahti Anton Lepolan ohi.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Gnistan oli lisätä johtoaan, kun Juhani Ojala puski kulmapotkusta maan kautta ylärimaan. Avausmaalin iskenyt Eremenko tarjoili 20. peliminuutilla vastahyökkäyksen päätteeksi erinomaisen paikan maalin edustalle hiipineelle Elias Äijälälle, mutta laitapelaajan yritys volleysta painui sivuverkkoon.

Hakan ensimmäinen maali oli lähellä nähdä päivänvalonsa puoliajan puolessa välissä, kun Imani Lanquedoc laukoi rangaistusalueen rajalta pallon Gnistan-maalin tolppaan. Gnistan puolusti erinomaisesti läpi ensimmäisen puoliajan ja varsinaisille maalipaikoille murtautuminen oli vaikeaa Hakalle. Taukoa kohti mentäessä pelinkulku hiipui maalipaikkojen suhteen, joten joukkueet suuntasivat pukukoppeihin tilanteessa 0-1.

Haka aloitti myös toisen puoliajan terävästi. Muutaman minuutin pelin jälkeen maalipuut olivat jälleen Gnistanin pelastajana, kun Haka-hyökkääjä Evangelos Patoulidisin laukaus pysähtyi ylärimaan. Kamppailun toinen maali nähtiin kuitenkin vieraiden toimesta 68. peliminuutilla. Gnistanin Momodou Sarr taisteli ensin pallon itselleen, rynnisti sen jälkeen väkevästi kohti Hakan maalia ja tarjoili loistopaikan Tim Väyryselle, joka ei erehtynyt. Maali oli Väyryselle ensimmäinen Kipinän riveissä.

Haka ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta, sillä vain kolme minuuttia myöhemmin valkopaitojen serbihyökkääjä Marko Bacanin puski joukkueelleen tärkeän kavennusmaalin. Tästä huolimatta Hakan paine Gnistanin maalille ei varsinaisesti lisääntynyt ainakaan maalipaikkojen suhteen, sillä vieraiden puolustus pysyi tiiviinä ja pysäytti kotijoukkueen hyökkäykset mallikkaasti. Hakan kiri jäi lopulta kokonaisuudessaan vaisuksi, joten hyvän ottelun pelannut Gnistan nappasi pisteet mukaan maalein 1-2.