AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 31.7.2024

HJK vahvisti keskikenttäänsä - Azerbaidzhanin maajoukkuemies Ozan Kökcü pitkään sopimukseen

HJK vahvisti keskikenttäänsä - Azerbaidzhanin maajoukkuemies Ozan Kökcü pitkään sopimukseen

Ozan Kökcü solmi 2,5-vuotisen sopimuksen HJK:n kanssa.

25-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Ozan Kökcü ja HJK ovat tehneet kauden 2026 loppuun ulottuvan sopimuksen.

Hollannin kakkostasolta siirtyvä Azerbaidzhanin maajoukkuemies läpäisi tiistaiaamuna lääkärintarkastuksen ja liittyi saman tien uuden joukkueensa harjoitusvahvuuteen.

HJK maksaa monipuolisesta Kökcüstä FC Eindhovenille maltillisen siirtokorvauksen.

– Pääasiallinen pelipaikkani on hyökkäävä keskikenttäpelaaja hyökkääjien takana, mutta olen tottunut pelaamaan laitahyökkääjänä ja välillä myös keskikentällä. Olen aggressiivinen ja valtavan voitonhaluinen. Kun asenne on aina 100 prosenttia ja tekeminen alkaa sydämestä, moni pelipaikka sopii, Kökcü kuvailee.

Kökcü takoi viime kaudella muikeat tehot Hollannin kakkostason alempaan keskikastiin kuuluvassa FC Eindhovenissa. Kökcü pelasi kaikki 38 ottelua, valtaosan alusta loppuun, ja iski 12 maalia sekä antoi 4 maaliin johtanutta syöttöä. Toissa kaudella maaleja syntyi saman seuran paidassa 6.

– Pari viime kautta, ja erityisesti viime kausi, olivat tosiaan itseltäni tosi hyviä. Koin, että nyt oli otettava askel korkeammalle tasolle, joten oli mahtavaa, että HJK oli kiinnostunut. Aion taistella täällä mestaruuksista ja europeleistä.

Kökcün tausta on kansainvälinen, passeja mieheltä löytyy kolme. Hänen vanhempansa ovat turkkilaisia, mutta äitinsä tavoin myös Ozan ja pikkuveli Orkun ovat syntyneet ja kasvaneet Hollannissa. Ozan puolestaan on pelannut 17 ottelua Azerbaidzhanin U21-maajoukkueessa ja 7 ottelua A-maajoukkueessa.

– Edustin FC Groningenia, kun pelasimme junioriturnauksessa Norjassa. Paikalla oli paljon scoutteja. Voitimme turnauksen, ja minut valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Silloin Azerbaidzhanin edustajat kysyivät, olisinko kiinnostunut edustamaan Azerbaidzhania.

– Azerbaidzhanilaiset ja turkkilaiset ovat kuin veljiä, joten on ollut kunnia edustaa azerien maajoukkuetta.

HJK on Kökcülle – kuten niin monelle muullekin Klubiin saapuvalle ulkomaalaisvahvistukselle – entuudestaan tuttu lohkovaihepeleistä.

– Seuran nimi on tuttu europeleistä, ja sitä kautta tiesin, että HJK on Suomen suurin ja menestynein. Ensimmäisen kerran näin HJK:n pelaavan viime vuonna, kun pelasitte Qarabagia vastan Eurooppa-liigan karsinnoissa. Monia maajoukkueystäviäni pelaa siellä, joten katsoin molemmat pelit.

vko.43 // 22.10.2024
Lisää uutisia