AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 23.8.2024

Ennakko: Ilves-EIF

Ennakko: Ilves-EIF

Kuva: Jimi Soinila

Ilves saa lauantaina vieraakseen EIF:n ottelussa, jossa panoksia riittää kummallakin.

Ilves lähtee otteluun sarjataulukon kolmannelta sijalta ja voitto pitäisi tamperelaiset tiukasti kiinni kärkikamppailussa. EIF puolestaan tarvitsee kipeästi pisteitä häntäpään taistelussa. Tappio lauantaina merkitsisi raaseporilaisten jäämistä viimeiselle sijalle runkosarjan jälkeen.

EIF on ajautunut jo kuuden ottelun tappioputkeen ja Ilveksen viime viikon kaksi kovaa vierasottelua sujuivat tulosten osalta myös mollivoittoisesti, kun Djurgården oli torstaina Tukholmassa Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa vahvempi maalein 3–1 ja sunnuntaina kärkikamppailu KuPS:aa vastaan päättyi 1–0-tappioon.

Viime viikolla loppukauden mittaisella lainasopimuksella Ilvekseen siirtynyt Isaac Atanga teki KuPS-ottelussa ensiesiintymisensä keltavihreiden hyökkäyksessä.

– Tuntui hyvältä päästä heti pelaamaan. Oli harmittavaa, ettemme saaneet pisteitä, jotka ehkä ansaitsimme, mutta uskon niiden tulevan seuraavissa otteluissa. Pelaajat ja henkilökunta ovat ottaneet minut mahtavasti vastaan, Atanga totesi.

Molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia viikolla. Ilveksen ykköstykki Santeri Haarala siirtyi Djurgårdeniin, eikä häntä enää lauantaina Ilves-paidassa nähdä. EIF puolestaan vahvisti hyökkäystään hankkimalla HJK:sta Samuel Anini jr:n.

Joukkueet kohtasivat aiemmin tällä kaudella toukokuussa historiallisessa ottelussa, sillä kamppailu oli ensimmäinen Veikkausliigaottelu Ekenäs Sparbank Arenalla. Ilves oli tuolloin tyly vieras ja vei pisteet matkaansa maalein 0-2.

Lauantain ottelu on myös Ilves Futis-Liigan kutsuottelu.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Siukkola Lassi


Ilves - EIF Tammelan stadionilla lauantaina 24.8. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut
vko.43 // 22.10.2024
Lisää uutisia