AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 30.8.2024

Akseli Puukon uusi osoite selvillä - FC Lahdesta Bolognaan

Akseli Puukon uusi osoite selvillä - FC Lahdesta Bolognaan

Akseli Puukko siirtyy Italiaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden nuori puolustajalupaus Akseli Puukko siirtyy Serie A:n suurseuran Bologna FC:n organisaatioon.

FC Reippaan kasvatti debytoi FC Lahden paidassa Veikkausliigassa jo kaudella 2022. Viime viikolla 18 vuotta täyttänyt Puukko pelasi Lahden riveissä yhteensä 31 Veikkausliiga-ottelua.

Jalkapallon Patomäen kentillä noin viisivuotiaana FC Reippaan futiskoulussa aloittanut Akseli Puukko harrasti lapsena urheilua monipuolisesti. Jalkapallo oli hänelle harrastus, jossa liikunnan ilo oli tärkeämpää ja nuorukainen muistaakin ensimmäisen valmentajansa Jyrki Maisonlahden. Puukko ei ollut lapsena ikäluokkansa ykkösjengissä, mutta Joni Kallioisen yhtenä iltana soittama puhelu muutti kuitenkin suunnan.

– Kallioinen soitti yhtenä iltana, että minut on nostettu ykkösjoukkueeseen. Pääsin FC Lahti -joukkueeseen ja voitimme Kai Pahlman -turnauksessa pronssia ja ELL:ssa hopeaa. Kävin myös A-junnuissa pelaamassa muutaman pelin jo silloin. B-junioreissa ollessani nousin edustuksen treenirinkiin, Puukko kertaa.

Puukko debytoi Veikkausliigassa kauden 2022 päätöskierroksella. Karsintoihin valmistautunut FC Lahti kohtasi Hiihtiksellä Helsingin IFK:n ja Puukko oli avauskokoonpanossa. Hän myöntää, että debyytti jännitti häntä, mutta kentällä nuorukainen oli kuin kotonaan.

– Debyytti jännitti ja koko päivä meni pureskellessa kynsiä. Stadionilla pystyi jo vähän rentoutumaan ja kun pilli vihelsi, niin ei auttanut kuin painaa menemään. Ottelun jälkeen pyysin Eero Markkasen paitaa, koska hän oli iso nimi ja Markkanen antoi paitansa minulle. Hän kysyi minulta paitaa vaihdossa, mutta jouduin sanomaan hänelle, että en voi antaa, sillä minulle ei oltu keretty teettää vielä kuin yksi paita ja FC Lahden kausi jatkui pian. Tarvitsee varmaan lähettää Markkaselle joskus oma paitani, Puukko virnistää.

Debyytin jälkeen Puukko sai seuraavalla kaudella enenevissä määrin vastuuta. Tällä kaudella Puukko pelasi muutamaa ottelua vaille kaikissa kamppailuissa. Hyvät otteet seurajoukkueessa ja maajoukkueessa poikivat mahdollisuuden jättää Lahti taakse ja kokeilla siipiä uudessa ympäristössä. Puukko myöntää, että jännitystä on jälleen ilmassa, mutta kokee, että hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti huippua.

– Lahti on ollut minulle koko elämä ja koti. Tutut kentät ja jalkapallon kautta tulleet ystävät ovat olleet täällä. Lahdessa on ollut aina hyvä meininki ja jään kaipaamaan Lahtea kaikkinensa. Tämä on kuitenkin steppi eteenpäin ja koen, että nyt on oikea hetki ottaa se. Minua tietysti vähän jännittää, mutta samalla olen innoissani. Olen vähän opetellut italiaa ja se tuntuu ihan opittavissa olevalta kieleltä, Puukko kertoo.

Lisää uutisia