AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 31.8.2024

Ennakko: Gnistan-Ilves

Ennakko: Gnistan-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Vahvassa vireessä oleva Gnistan kohtaa Ilveksen sunnuntaina runkosarjan päättävässä kamppailussa.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Tammelan stadionilla menee suoraan Veikkausliigan klassikko-otteluiden joukkoon. Ilves johti puoliajalla 2-0, mutta toisesta puoliajasta ja etenkin sen viimeisestä puolituntisesta muodostui Kipinän kannattajille unohtumaton. Viimeisten puolen tunnin aikana Gnistan iski kuusi maalia Ilveksen kahta vastaan ja loppulukemiksi muodostui lopulta 4-6. Klassikko-ottelun pääkapellimestarina toimi hattutempun iskenyt Joakim Latonen, jonka lisäksi tolppien väliin osuivat Benjamin Tatar kahdesti ja Pauli Katajamäki kerran.

Loppukauden nousukiidon aikana Gnistan ei ole miettinyt turhia vaan edennyt ottelu ja pelitilanne kerrallaan omaan pelitapaan luottaen. Voitolla sunnuntaina Gnistan voisi vielä nousta kuuden parhaan joukkoon runkosarjassa ja syksyn Mestaruussarjaan.

Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti tiedostaa huomisen ottelun panokset, mutta korostaa, että kentällä on keskityttävä oleelliseen turhia miettimättä.

- Pelaamme huomenna monesta asiasta samaan aikaan, tarvitaan pisteitä sarjapaikkaa varten ja sitten on mahdollista myös nousta yläsarjaan. Tietysti tiedostamme pelin merkityksen, mutta tärkeintä on keskittyä vain pelaamaan jalkapalloa. Elää hetkessä pelitilanne kerrallaan. Katsotaan sitten pelin jälkeen mitä tapahtui, Leppälahti toteaa.

Ilves puolestaan on varmuudella jatkamassa otteluitaan Mestaruussarjassa, mutta pisteet ovat tamperelaisillekin äärimmäisen tärkeitä loppukauden asetelmia ajatellen. Kolmantena sarjataulukossa olevalla Ilveksellä on vielä mahdollisuus ohittaa runkosarjassa HJK, joka on kahden pisteen päässä tamperelaisista. Päätöskierroksella VPS:n kohtaavien helsinkiläisten maaliero on kaksi maalia Ilvestä huonompi. Neljäntenä oleva SJK puolestaan on Ilveksestä kolmen pisteen päässä, mutta keltavihreiden maaliero on 13 osumaa parempi kuin seinäjokelaisilla. Paikka kolmen parhaan joukossa takaa kolme kotiottelua loppukauden Mestaruussarjaan.

- Meidän mestaruussarja alkaa tästä viikosta ja tuosta sunnuntain Gnistan-pelistä. Kaikin puolin odotetaan kovasti seuraavia pelejä, tiivistää Ilves-luotsi Joonas Rantanen.

Gnistanin joukkueen terveystilanteeseen ei ole tullut muutoksia viime maanantain SJK-ottelusta. Sivussa ovat edelleen jo pidempään sivussa olleet Gabriel Europaeus sekä Pauli Katajamäki.

Pitkäaikaistoipilaiden ohella Ilvekseltä on sunnuntaina sivussa keskikenttäpelaaja Abdoulaye Kanté, joka kärsii kahden ottelun pelikieltoaan. Puolustaja Aapo Mäenpää on palannut harjoituksiin, mutta ei ole vielä täydessä pelikunnossa. Ilveksen uudet pelaajat ovat käytettävissä ottelussa.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Antamo Dennis


Gnistan - Ilves Bolt Arenalla sunnuntaina 1.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia