AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 1.9.2024

"Marginaalit ovat pieniä" - Gnistan-maalivahti AJ Marcucci kehuu Veikkausliigan laatua

"Marginaalit ovat pieniä" - Gnistan-maalivahti AJ Marcucci kehuu Veikkausliigan laatua

AJ Marcucci ei vielä ole tappiota Gnistan-maalilla kokenut. (Kuva: Juha Tamminen)

Yhdysvaltalainen maalivahti AJ Marcucci on ollut ehdottomasti yksi Gnistanin vahvan loppukesän takuumiehiä.

New York Red Bullsin organisaatiosta Suomessa lainasopimuksella pelaava 24-vuotias Marcucci saapui Kipinän riveihin heinäkuussa ja miehen hienot otteet ovat ihastuttaneet keltasinisten kannattajia. Loistavien torjuntojen myös tilastot imartelevat yhdysvaltalaista, sillä kuuteen otteluun hän on torjunut kolme nollapeliä sekä Marcuccin ollessa tolppien välissä Gnistan ei ole hävinnyt yhtään ottelua.

– Totta kai se on tärkeää saada hyvä alku uudessa seurassa. Uuden pelaajan hyvät otteet vahvistavat muiden pelaajien luottamusta ja täten hitsaa joukkuetta yhteen. Olen iloinen, että alku täällä on ollut hyvä ja tietysti se ei ainakaan vähennä hyvää fiilistä itselläni sekä joukkueessa. Toivottavasti pystyn tarjoamaan jopa vielä parempia otteita tulevaisuudessa, kertoo Marcucci.

Kuluva kausi on miehen ensimmäinen Euroopassa, joten saapumista Veikkausliigaan voi pitää jonkinlaisena hyppynä tuntemattomaan. Reilun kuukauden perusteella Marcucci pitää sarjan tasoa hyvänä.

– Mielestäni sarja on laadukas. Treeneihin saapuessa tietää tekemisen olevan laadukasta samalla tavalla kuin otteluissa. Vaikka sarja oli minulle vieras alkuun, niin suuria yllätyksiä ei ole kuitenkaan tullut vastaan. Mielestäni tässä liigassa jokaisella joukkueella on mahdollisuus voittaa toisensa ja marginaalit ovat pieniä.

Gnistan lähtee päivän otteluun Ilvestä vastaan upeista asetelmista, sillä voitolla ja naapuriseura HJK:n avustuksella se voi napata paikan itselleen ylemmässä loppusarjassa. Oli kyseessä kumpi tahansa loppusarjoista, niin Marcucci näkee Gnistanin olevan vahva joukkue loppukauden aikana.

– Meidän täytyy jatkaa hyvän futiksen pelaamista ja fokusoitua oikein jokaiseen otteluun. Tämä on se tyyli, jolla hyvät tulokset tulevat. Olen tyytyväinen meidän otteisiin viime viikkojen aikana ja lähden kohti loppukautta erittäin optimistisena, päättää Marcucci.

Gnistan - Ilves Bolt Arenalla sunnuntaina 1.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia