AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 2.9.2024

"Joukkue teki suurella sydämellä töitä" - Inter horjutti KuPS:n mestaruushaaveita

"Joukkue teki suurella sydämellä töitä" - Inter horjutti KuPS:n mestaruushaaveita

Inter haki pisteet Väre Areenalta. (Kuva: KuPS / Niklas Pehkonen)

Inter kohtasi runkosarjan viimeisessä ottelussaan sunnuntaina Veikkausliigan kärkipaikkaa pitävän Kuopion Palloseuran ja vei täyden pistepotin kotimatkalle Turkuun erityisesti vahvan ensimmäisen jakson ansiosta.

Inter aloitti ottelun vahvasti ja onnistui maalinteossa kahdesti ensimmäisellä puoliskolla. KuPS iski ainoan osumansa vain muutama minuutti ennen taukoa. Toisella jaksolla KuPS pääsi useammin maalipaikoille, ja maalivahti Eetu Huuhtanen otti useamman tärkeän torjunnan, etenkin ottelun loppupuolella. Huuhtanen yhdessä joukkueen vahvan puolustuksen kanssa piti kuitenkin huolen siitä, että turkulaiset saivat juhlia kolmea pistettä Kuopiossa lopputuloksella 1-2.

Päävalmentaja Vesa Vasara avasi ajatuksiaan ottelun jälkeen.

– Oltiin tosi aktiivisia ja tehtiin paljon töitä ensimmäisellä puoliajalla. Prässättiin hyvin ja oltiin suoraviivaisia, luotiin paljon uhkaa ja saatiin myös onneksi tällä kertaa tehtyä niistä paikoista kaksi maalia. Toki Kupsillakin oli jotain paikkoja, ja sääliksi päästettiin yksi erikoistilannemaali ja päästettiin KuPS mukaan tulokseen. Toisella jaksolla jouduttiin puolustamaan enemmän ja KuPS oli odotetun hyvä, ja ajoittain jouduttiin kärsimään pidempiä aikoja, mutta tehtiin sekin hyvin.

– Joukkue teki suurella sydämellä töitä, ja osoitettiin kyllä, että oltaisi voitu pärjätä paremminkin tänä vuonna tässä sarjassa. Valitettavasti vähän huono alkukausi vei meiltä sen mahdollisuuden. Toki myös edellisistä parista vieraspelistä, kun oltaisi saatu jotain pisteitä mukaan, mitä oltaisi ehkä myös ansaittu, niin oltaisi päästy vielä pelaamaan mitaleista. Mutta nyt on tyytyminen tähän.

Vaikka Vasara harmittelee, että paikka ylemmässä jatkosarjassa jäi saamatta, on luotsi tyytyväinen joukkueen tämän hetkiseen peli-ilmeeseen.

– Nyt ei päästä pelaamaan Veikkausliigan mitaleista, mutta edelleen Europlayoff-paikka on toinen keino, millä voidaan saavuttaa tavoitteet tältä kaudelta – toinen on sitten tietysti Suomen Cup. Otettiin todella tärkeät pisteet tuota playoff-paikkaa ajatellen. Kaikki jatkopelit tulevat olemaan elintärkeitä, jotta saavutetaan tuo mahdollisuus pelata vielä europaikasta.

- Meillä on sinänsä hyvä tilanne siihen, sillä joukkue pelaa hyvin, on hyvin sitoutunut ja on todella työteliäs. Meillä on kaikki mahdollisuudet pelata vielä pitkälle syksyyn merkityksellisiä pelejä, Vasara summaa.

KuPS kohdataan Suomen Cupin finaalissa kolmen viikon päästä Tammelan Stadionilla.

– Nyt pelattiin Veikkausliigaa ja keskitytään cupin finaaliin sitten kun sen aika on. Se tulee olemaan iso peli, mutta mennään peli kerrallaan. Nyt oli tärkeät pisteet jaossa Veikkausliigassa ja meidän kaikki fokus on nyt siinä. Finaali tulee kun tulee ja ollaan sitten taas valmiina.

Lisää uutisia