AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 3.9.2024

Veikkausliiga kutkuttavista asemista loppukauteen - "Veikkausliigaa parhaimmillaan"

Veikkausliiga kutkuttavista asemista loppukauteen - "Veikkausliigaa parhaimmillaan"

HJK lähtee Mestaruussarjaan pisteen takaa-ajomatkalta. (Kuva: Apollo Photo)

Veikkausliigan runkosarja saatiin päätökseen viikonloppuna. Kierrokselle mahtui jälleen tapahtumia ja loppukaudesta on tulossa äärimmäisen jännittävä.

Veikkausliigan mestaruustaistelu tiivistyi entisestään, kun FC Inter haki Kuopiosta vierasvoiton ja HJK kaatoi Ruudun studio-ottelussa VPS:n. Sarjan hännillä tilanne tasoittui, kun IFK Mariehamn kaatoi AC Oulun ja nousi pois karsijan paikalta. Ruudun asiantuntija David Ramadingayen mukaan kierrokselle mahtui jälleen käänteitä.

- Seurasin itse studio-ottelun lisäksi erityisen mielenkiinnolla IFK:n ja AC Oulun ottelua. Olen ollut itsekin pelaamassa putoamista vastaan ja olen pelannut molemmissa joukkueissa. Tiedän sen olleen IFK:lle henkisesti iso voitto ja pelasivat ikään kuin veitsi kurkulla.

- Oulussa tapahtuu valmennuksessa taas muutoksia, kun sieltä päävalmentaja lähti käytännössä pakon sanelemana. Ihan käsittämätöntä toimintaa mitä siellä on ollut hänen aikanaan ja se oli ainoa oikea ratkaisu. Saa nähdä auttaako vaihto vai tuliko liian myöhään.

- HJK:lta nähtiin pitkästä aikaa parempi esitys, mutten anna sille kuitenkaan niin hirveästi arvoa ottaen huomioon kuinka huono VPS:n vire on viime aikoina ollut ja kuinka huonosti he pelasivat.

- Oletin, että KuPS olisi näyttänyt mestarin elkeet Interille ja voittanut, mutta Inter on hyvä joukkue.

- Gnistan lähtee todella kovassa vireessä Haastajasarjaan ja heille oli varmasti pettymys, etteivät he päässeet lopulta Mestaruussarjaan. En tiedä tiesivätkö he mikä tilanne toisessa pelissä oli, ja olisiko heidän pitänyt ottaa vähän enemmän riskiä lopussa.

- EIF otti melkein voiton SJK:sta ja SJK on ollut viime aikoina heikko. Jos haluaa taistella mitalista, niin tuollaiset pelit pitää pystyä voittamaan.

- Kokonaisuudessaan jälleen tosi mielenkiintoinen kierros ja joka pelistä ja joukkueesta löytyisi jotain sanottavaa, mutta niinhän se on ollut käytännössä joka kerta tänä vuonna. Veikkausliigaa parhaimmillaan, Ramadingaye analysoi kierroksen käänteitä.

HJK ja KuPS ovat saaneet pienen hajuraon kolmantena olevaan Ilvekseen, joka on viisi pistettä KuPS:aa perässä. Ramadingaye uskoo, että mestaruus ratkaistaan KuPS:n ja HJK:n kesken.

- Kyllä se on tällä hetkellä kahden kauppa. Hyvällä onnistumisella Ilves saattaa nousta vielä mukaan, mutta riippuu siitä miten uudet hankinnat onnistuvat. En usko, että Ilves yltää enää mestaruustaisteluun mukaan, mutta tulevaisuudessa kyllä.

- KuPS ja HJK ratkaisevat mestaruuden. Jos niiden ulkopuolelta tulee joku joukkue, niin lupaan jättäytyä näistä asiantuntijahommista pois, Ramadingaye täräyttää.

Vaikka HJK kärkkyy pisteen päässä, niin Ramadingaye uskoo vielä KuPS:n mahdollisuuksiin pitää kärkipaikka loppuun saakka.

- Ehkä KuPS:n näkökulmasta ratkaisevaa on se, että kuinka nopeasti Diawara ja Rangel pääsevät joukkueeseen mukaan. He ovat kauden aikana onnistuneet laajalla rintamalla ja muutenkin peli on ollut kuosissa, mutta heillä ei ole ollut varsinaisia hyökkääjiä. Nappionnistumisella KuPS saattaa viedä mestaruuden.

- HJK on näyttänyt rosterinsa laajuuden ja sen viime ajan vire kertoo joukkueen kovuudesta. Kaikki ovat mananneet heidän pelaamistaan tällä kaudella - minä mukaan lukien - mutta heillä on hyviä pelaajia, laadukas joukkue ja HJK vain osaa voittaa.

Jos on Mestaruussarjaan kutkuttavat lähtökohdat, niin myös Haastajasarjassa riittää jännitettävää.

- Putoamiskamppailusta tulee erittäin mielenkiintoinen ja kiivas. Myös kauden päättävästä Eurolopputurnauksesta on tulossa aivan sairas. Gnistan voi olla siellä vahva ottaen huomioon millaisessa vireessä he ovat ja miten he pelaavat. Siellä 35-38-vuotiaat entiset Huuhkaja-pelaajat juoksevat hirveitä kilometrejä ja sitä on kiva katsella, Ramadingay luotaa katseita kohti loppukautta.

Molempien jatkosarjojen otteluohjelma julkaistaan keskiviikkona 4.9. kello 15.00.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia