vko.38 // 21.9.2024

​KuPS vei Suomen Cupin jatko-ottelun jälkeen – Petteri Pennanen nousi ratkaisijaksi

Petteri Pennanen laukoi KuPS:n molemmat maalit. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS on Suomen Cupin mestari vuosimallia 2024 FC Interin kaaduttua Tammelan Stadionilla finaalissa jatko-ottelun jälkeen maalein 2-1 (1-1, 0-0).

Ottelun alku oli finaalille tyypilliseen tapaan tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Pallonhallinta oli hienokseltaan KuPS:lla, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei ottelun alkuminuuteilla nähty.

Jakson edetessä nähtiin myös maalipaikkoja. KuPS:n Petteri Pennanen pamautti vapaapotkusta tolppaan, eikä Lucas Rangel aivan yltänyt paluupalloon. Toisessa kenttäpäädyssä Inter sai pienen painostusjakson puolen tunnin kohdalla, ensin Matias Tamminen laukoi puolittaisesta läpiajosta yli ja perään Johannes Kreidl KuPS-maalilla torjui Iiro Järvisen tulisen laukauksen.

Puolittaisia paikkoja ja hyviä aihioita oli kummallakin vielä jakson lopulla, mutta tuolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso sai liki salama-alun. Pelattuna oli vain reilu viisi minuuttia, kun Axel Kouame riisti pallon KuPS-puolustukselta ja syötti Darren Smithille vapaaseen paikkaan, eikä tämä erehtynyt, vaan siirsi Interin johtoon.

Maali toi lisää avoimuutta peliin ja kummallakin oli paikkansa, mutta ottelu eteni 1-0-numeroissa aina loppuminuuteille saakka. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa KuPS kuitenkin iski. Clinton Antwi jatkoi Otto Tuopin keskityksen pilkun kohdalle, josta Pennanen pääsi lataamaan tasoituksen.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla KuPS sai pallon vielä Interin maaliin, mutta juhlat loppuivat kesken VAR-tarkistuksen jälkeen ja tilanne tuomittiin paitsioksi.

1-1-numeroissa mentiin jatko-otteluun ja heti sen alkuun tuli taas KuPS. Jaakko Oksanen löysi syötöllään Pennasen, joka laukoi vajaasta 20 metristä pallon tarkasti oikeaan yläkulmaan ja kuopiolaiset johtoon.

Inter haki tämän jälkeen tasoitusta, mikä avasi KuPS:lle paikkoja vastaiskuihin, mutta tulosta ei kummassakaan päässä kenttää syntynyt. Tiukan kamppailun päätteeksi erotuomari Oliver Reitala vihelsi pilliinsä viimeisen kerran ja kuopiolaisjuhlat saattoivat alkaa.