AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2024

​EIF ammentaa uskoa Gnistan-otteluun viime hetken tasoituksesta Turussa

​EIF ammentaa uskoa Gnistan-otteluun viime hetken tasoituksesta Turussa

Ramilson Almeida kunnostatui myös maalin syöttäjänä viimeksi. (Kuva: Mira Lönnqvist)

EIF kohtaa sunnuntaina äärimmäisen tärkeässä Haastajasarjan ottelussa kotonaan Gnistanin.

Tammisaarelaisten asema sarjataulukon hännillä on tukala, mutta EIF osoitti Haastajasarjan avauksessa taistelevansa säilymisestä ja haki pisteen FC Interiltä viime sekuntien tasoitusmaalilla.

EIF:n tasoitukseen Turussa merkittiin syöttäjäksi maalivahti Ramilson Almeida. Maalille noussut Almeida pääsi ensimmäisenä Nasiru Mohammedin kulmapotkuun ja hiukan epäonnistunut laukaus suuntautui Salomo Ojalalle, joka tuikkasi pallon verkkoon.

- Kun olemme 0-1-tappiolla ja ollaan viimeisillä minuuteilla tai sekunneilla, ei sitä voi seistä vain peukalo keskellä kämmentä ja katsella. Päätin rynnätä ylös kulmassa auttamaan Interin maalille, Almeida kertasi.

- Sain pienen osuman palloon ja kun Salomo Ojala sitten sijoitti pallon Interin maaliin, oli tunne ihan sanoin kuvaamaton. Olen todella iloinen Ojalan puolesta. Piste oli huomattavasti parempi kuin tappio.

Maalintekijä Ojala painottaa pisteen merkitystä ennen kaikkea henkisellä puolella.

- Hiukan aavistelin, että pallo voisi tulla sinne, minne se tuli. Ja niinhän se teki. Toki on aika harvinaista, että maalivahti saa syötön ottelussa, sitä ei tapahdu liian usein, Ojala toteaa.

EIF - Gnistan Ekenäs Sparbank Arenalla sunnuntaina 22.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia