AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2024

Ennakko: EIF-Gnistan

Ennakko: EIF-Gnistan

Kuva: Patric Westerlund

EIF ja Gnistan kohtaavat Haastajasarjan toisella kierroksella sunnuntain ainoassa ottelussa.

EIF on juuttunut sarjan hännille kuuden pisteen päähän putoamiskarsintapaikasta. Tämä ei ole sattumaa, sillä tammisaarelaiset ovat voittaneet sarjaottelun viimeksi heinäkuun 6. päivä, jolloin EIF haki pisteet VPS:n vieraana. Viime kierrokset ovat kuitenkin tuoneet kaksi toivoa herättävää tasapeliä SJK:a ja Interiä vastaan. EIF tarvitsee kuitenkin voittoja välttääkseen putoamisen kauden päätteeksi, joten Gnistan saa huomennakin vastaansa joukkueen, joka ei anna mitään ilmaiseksi.

Haastajasarjan ensimmäisellä kierroksella Gnistan kaatoi IFK Mariehamnin 2-1 ja varmisti samalla paikkansa Veikkausliigassa myös kaudelle 2025. Edessä on kuitenkin Eurolopputurnauspaikan varmistaminen ja sitä kautta taistelu pääsystä eurokentille.

- Tulee taatusti kova kamppailu. Gnistan on myös takuuvarmasti jahtaamassa kolmea pistettä. Meidän pitää pelata todella parhaalla tasollamme voittaaksemme. Eikä meillä muuta vaihtoehtoa ole, EIF-hyökkääjä Salomo Ojala muistuttaa.

EIF on ollut Gnistanille aina vaikea vastustaja eikä tämä kausi ole tuonut poikkeusta tähän. Joukkueet kohtasivat kesäkuun aikana kahdesti ensin Tammisaaressa ja sitten Oulunkylässä. EIF vei molemmat ottelut nimiinsä niukasti yhdellä maalilla eikä Gnistan yltänyt kummassakaan ottelussa parhaalle tasolleen. Kolmen pisteen lisäksi Gnistan siis metsästää myös revanssia tammisaarelaisista.

Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti tiedostaa EIF:n vaarallisuuden myös huomisessa ottelussa.

- EIF on tosi organisoitu ja vaarallinen jengi. He ovat ottaneet nyt hyviä tuloksia viime viikkoina. Meidän pitää saada paras irti itsestämme.

Vaikka putoamispeikko on lopullisesti karistettu kannoilta niin panosta huomisessakin ottelussa riittää. Leppälahti vakuuttaa joukkueensa olevan valmiina pistetaisteluun.

- Panos otteluun on selvä: tarvitsemme pisteitä, koska haluamme päästä eurolopputurnaukseen. Voittoa lähdemme hakemaan.

Gnistan saa kokoonpanoon takaisin nilkkavammastaan pelikuntoon toipuneen Jonas Enkerudin. Sen sijaan harjoituksissa loukkaantuneet Pauli Katajamäki sekä Hannes Woivalin ovat sivussa huomisesta ottelusta.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Antamo Dennis

EIF - Gnistan Ekenäs Sparbank Arenalla sunnuntaina 22.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: EIF:n verkkosivut, Gnistanin verkkosivut
Lisää uutisia