vko.38 // 22.9.2024

EIF otti jälleen voiton Gnistanista (EIF-Gnistan 3-1)

Kuva: Patric Westerlund / EIF

Gnistanin kahdeksan ottelun tappioton putki katkesi sunnuntaina Tammisaaressa, kun EIF oli vahvempi 3-1 lukemin.

Ottelut EIF:iä vastaan ovat olleet perinteisesti Gnistanille erittäin vaikeita ja samaa nähtiin sunnuntain haastajasarjan ottelussa Tammisaaressa.

Kamppailun avausmaali nähtiin jo seitsemännellä minuutilla. Frank Owusu laukoi voimalla boksin ulkopuolelta ja laukaus otti Salomo Ojalaan osuman, josta pallo kimposi ohi voimattoman Gnistan-vahti AJ Marcuccin.

Gnistan oli lähellä tasoittaa ottelun muutamaa minuuttia myöhemmin, kun kovassa maalivireessä olevalle Vertti Hänniselle pelattiin paikka rangaistusalueen rajan tuntumaan, mutta EIF-maalilla Ramilson Almeida venytti kätensä yläkulmaan suuntautuneen laukauksen eteen.

Kahdenkymmenen minuutin kohdalla peli oli tammisaarelaisille jo 2-0, kun Kofi Adu tykitti upealla laukauksella tolpan kautta pallon Gnistanin maaliin.

Kavennusosuma syntyi lopulta reilun puolen tunnin kohdalla, kun Gnistan prässäsi korkealta ja kotijoukkueen pelin avaus sakkasi. Almeidan purkuun pääsi väliin Joakim Latonen, joka sai pudotettua pallon tarjottimella Roman Eremenkolle, jolla oli tilaa ja aikaa sijoittaa pallo Almeidan ohi.

Toinen jakso ei alkanut Gnistanin kannalta yhtään ensimmäistä paremmin, kun jo minuutin jälkeen peli oli 3-1. Simon Lindholm karkasi Gnistan-puolustukselta ja sijoitti pallon takatolpan kautta sisään.

Kavennus oli lähellä heti seuraavasta tilanteesta, mutta Saku Heiskasen ampuma matala vapaapotku napsahti takatolppaan. Toisella jaksolla Gnistanilla oli useita hyviä tilanteita kaventaa ottelua, mutta EIF:n maalia vartioinut Ramilson Almeida osoittautui kerta toisensa jälkeen liian vaikeasti ohitettavaksi ottaen useita loistotorjuntoja.

Lopulta kotijoukkue vei täydet pisteet 3-1 lukemin ja Gnistan sai matkata toistamiseen tällä kaudella Tammisaaresta kotiin tyhjin käsin. EIF:lle pisteet olivat puolestaan elintärkeät taistelussa säilymisestä Veikkausliigassa.