AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 26.9.2024

Ennakko: Gnistan-AC Oulu

Ennakko: Gnistan-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

Gnistan pyrkii palaamaan voittojen tielle AC Oulun kustannuksella perjantaina.

Joukkueet ovat ottaneet tällä kaudella tasaisesti yhteen kahteen otteeseen. Toukokuussa Oulun Raatin stadionin "perunapellolla" Jonas Enkerudin maali riitti lopulta tuomaan Kipinälle tärkeän tasapelipisteen 1-1 päättyneessä ottelussa. Elokuussa kauden parasta jaksoaan pelannut Gnistan oli Bolt Arenalla vahvempi 2-0 lukemin Vertti Hännisen ja Tim Väyrysen maalien ja AJ Marcuccin nollapelin myötä.

Haastajasarjassa Gnistan on pelannut tuloksellisesti kohtalaisesti, mutta päävalmentaja Jussi Leppälahti korostaa, että pelillisesti Kipinä ei ole ollut parhaimmillaan.

– Me haluamme pelata parhaalla mahdollisella tasollamme, pari viime peliä ollaan oltu vähän unessa, sanoo Leppälahti.

– Yksi konkreettinen kehityskohde on puolustaminen. Päästimme EIF:iä vastaan kolme maalia. Kahdessa ensimmäisessä maalissa palasimme muotoomme heikommalla intensiteetillä kuin millä vastustaja kiihdytti hyökkäyksiään ja päästimme vastustajan hyville alueille ihan liian helposti. Työhansikkaiden on oltava käsissä.

Tiistaina viimeksi pelanneella AC Oululla on pienimuotoinen otteluruuhka. Paljon ei ole siis aikaa joukkueella valmistautua, mutta pientä helpotusta asiaan tuo se, että seuraava matsi on onneksi vasta seuraavan viikon lauantaina. Vaikka tulevat kaksi koetusta on vierasotteluita ja matkustusrasitus on aina kova pohjoisesta niin kaksi edellistä voittoa antavat sellaisen henkisen tuen, jonka turvin voi odottaa joukkueelta kaikkensa antavia suorituksia.

Laivastonsiniset lähtevät perjantain kamppailuun kahden ottelun voittoputkessa ja molemmissa peleissä oma pää on pidetty puhtaana hyvän puolustuspelaamisen ansiosta. Hyökkäyspäässä on puolestaan tullut onnistumisia laajalla rintamalla, kun kolmessa edellisessä ottelussa kaikista viidestä maalista on vastannut eri pelaajat.

- ⁠On aina mukavaa pitää nollapeli, erityisesti kaksi peräkkäin, se antaa hyvän itseluottamuksen sekä joukkueelle että itselleni tietysti. Tunnelma joukkueessa on aina hyvä voiton jälkeen ja erityisesti suuren voiton jälkeen, kuten tämä, AC Oulun maalivahti Calum Ward viittasi tiistain voittoon FC Interistä.

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset, kun molemmilla on tavoitteena Eurolopputurnauksen paikka. Gnistan on siinä lähempänä, kun he johtavat Haastajasarjaa ja heillä on pisteissä eroa oululaisiin seitsemän pistettä. AC Oululla on tähtäimessä ohittaa eilisiltainen vastustaja FC Inter sarjataulukossa ja näin saada viimeinen paikka Europaikoista taisteluun. Siihen toki edelleen tarvitaan tukea itse turkulaisilta, mutta myös oman pelin täytyy onnistua. Tärkeistä pisteistä ja asetelmista taistellaan perjantaina Helsingissä.

- Tuleva peli tulee olemaan haastava, mutta menemme siihen täynnä itseluottamusta kahden peräkkäisen voiton jälkeen. Tämä peli tulee nopeasti edellisen pelin jälkeen, joten meidän täytyy palautua hyvin kuntosalilla, syödä ja nukkua hyvin, jotta meillä on paras mahdollisuus saada jälleen 3 pistettä perjantaina, Ward miettii.

Gnistanin kokoonpanon tilannetta päävalmentaja Leppälahti avaa seuraavasti.

– Jukka Raitala on pelikiellossa ja Oliver Petterssonilla on pieni vamma, joten hän joutuu huilaamaan tämän pelin. Teemu Penninkangas sairasteli viime viikonloppuna, mutta on nyt tervehtynyt. Puolustuslinja menee siis aikalailla uusiksi, mutta sisään tulevat pelaajat ovat täysin valmiina.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Lemettinen Jouni
AET 2: Karstila Juhani
4.ET: Antamo Dennis


Gnistan - AC Oulu Bolt Arenalla perjantaina 27.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, AC Oulun verkkosivut
Lisää uutisia