AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2024

Ruudun studio-ottelussa hurjat panokset – ”Kumpikaan ei saa hävitä”

Ruudun studio-ottelussa hurjat panokset – ”Kumpikaan ei saa hävitä”

Lauantaina on mestaruustaistelun kannalta iso peli. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Veikkausliigan kausi lähenee loppuaan ja samalla taistelut huipentuvat molemmissa päissä sarjataulukkoa. Ruudun studiossa valonheitin kohdistuu HJK:n ja Ilveksen väliseen kärkiotteluun.

HJK-Ilves ei ole suinkaan lauantain ainoa ottelu, sillä Maarianhaminassa pelataan sarjapaikan puolesta, kun IFK Mariehamn isännöi EIF:iä. Jännitettävää riittää siis sarjataulukon molemmissa päissä.

- Paljon on panoksia. Jokaisella pinnalla on iso merkitys joka puolella sarjataulukkoa. Jokainen piste on tärkeä mestaruustaistelussa, Eurolopputurnausta ajatellen sekä putoamistaistelussa, Ruudun asiantuntija Mika Hilander katsoo seuraavan kierroksen panoksia.

HJK:n ja Ilveksen ottelulla on suora vaikutus mestaruustaisteluun. Joukkueet ovat sarjassa tasapisteissä toisena kaksi pistettä KuPS:aa perässä.

- Aika kovat on panokset. Kumpikaan ei saa hävitä, mutta tasapelikään ei toisaalta kelpaa.

KuPS pelaa oman ottelunsa sunnuntaina isännöidessään FC Hakaa. Näin ollen sillä on jo lauantain ottelun tulos tiedossa ennen omaa peliään. Hilander ei kuitenkaan usko, että lauantain tulos vaikuttaa KuPS:aan suuntaan tai toiseen.

- KuPS on hyvin valmennettu joukkue enkä usko, että he lähtevät ajattelemaan yhtään eteenpäin, vaan katse on aina seuraavassa pelissä. Kannattaa elää hetkessä, Hilander arvioi.

Ilves on aloittanut Mestaruussarjan kahdella voitolla, joista molemmat ovat tulleet kotikentällä. Ilves on muutenkin ollut vahva kotikentällään tällä kaudella, mutta nyt se joutuu HJK:n vieraaksi.

- Tietenkin heillä on Tammelassa uudet puitteet ja peleissä on käynyt hyvin yleisöä, joka on myös ollut Ilveksen tukena. Vanhassa Tammelassakin oli parhaimmillaan hyvin yleisöä ja hyvä tunnelma, joten on kiva nähdä sen siirtyneen myös uuteen Tammelaan.

- Vieraspelit ovat olleet Ilvekselle hankalampia, mutta se tuo varmasti uskoa miten he esiintyivät HJK:ta vastaan joukkueiden edelliskohtaamisessa Helsingissä.

Ilveksen joukkue koki pienoisia muutoksia kesän siirtoikkunan aikana ja suurimpana menetyksenä oli Santeri Haaralan siirto Djurgårdeniin. Siitä huolimatta Ilves on pystynyt tekemään tulosta, vaikka joukkueen paras maalintekijä on lähtenyt.

- Haarala oli aika iso sydän Ilveksen hyökkäyspelissä. Hyökkäyspään tuloksentekokyky on tällä hetkellä Ilveksen isoin kysymysmerkki.

- Jos Ilves on jossain alakynnessä verrattuna HJK:hon, niin hyökkäysosastolla. Ilveksen keskikentän keskusta on jopa vahvempi kuin HJK:lla, mutta hyökkäyskalustossa se häviää HJK:lle.

Hilander uskoo, ettei ottelu kuitenkaan ratkea materiaaliin, vaan panosten ollessa huipussa, nousevat henkiset asiat vahvemmin esiin.

- Ilves on hyvin valmennettu joukkue ja osoittanut, että henkistä kanttia löytyy. Heidän täytyy mennä Helsinkiin sillä uskolla, että HJK kaatuu. Tämä on sellainen ottelu, jossa vaaditaan henkistä kanttia, muistuttaa Hilander.

HJK-Ilves lauantaina 28.9. kello 19.00 alkaen. Ruudun studiossa valot syttyvät kello 18.15. Hilanderin lisäksi ottelua on puimassa Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva sekä studioisäntänä toimiva Lassi Hurskainen.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia