AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2024

​SJK-VPS avaa huikean lauantain – mistä kaikesta Seinäjoella pelataan?

​SJK-VPS avaa huikean lauantain – mistä kaikesta Seinäjoella pelataan?

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Veikkausliigan lauantaissa on ohjelmassa kolme ottelua ja vaikka ensivilkaisulla isoimmista asioista pelataan Maarianhaminassa ja Helsingissä, päivän avaavassa Pohjanmaan derbyssä on myös panoksia riittämiin.

SJK ja VPS taistelevat luonnollisesti Pohjanmaan herruudesta ja silloin ei ole tapan peruutella, saati antaa periksi. Mutta kyse on paljon muustakin.

Jos SJK voittaa, se luo entistäkin enemmän painetta illan HJK-Ilves -otteluun. SJK nousisi vain kahden pisteen päähän kaksikosta ja taistelemaan vakavasti mitalista ja sen myötä suorasta europaikasta. SJK:n voitto merkitsisi samalla sitä, että VPS ei voisi enää viidettä sijaa ylemmäs nousta.

Mikäli VPS puolestaan hakee pisteet OmaSp Stadionilta, se taistelee edelleen neljännestä sijasta ja suorasta paikasta Eurolopputurnauksen finaaleihin. Piste-ero SJK:n ja VPS:n välillä kutistuisi neljään pisteeseen ja samalla mitalisauma alkaisi SJK:lta karata liki teoreettiseksi.

Tasapeli ei kumpaakaan isosti auta. VPS:lta karkaisi nelossija pistejaonkin myötä ja SJK jäisi kaksikosta Ilves-HJK neljän pisteen päähän ennen illan ottelua ja vain kaksi ottelukierrosta tämän jälkeen jäljellä.

Niin ja pelissä on siis myös Pohjanmaan herruus, jossa SJK on tiukemmin kiinni koko kautta ajatellen. Keväällä Vaasassa päädyttiin 1-1-tasapeliin ja elokuussa Seinäjoella SJK vei voiton maalein 3-1.

SJK - VPS OmaSP Stadionilla lauantaina 28.9. kello 14.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia