AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 27.9.2024

Ennakko: SJK-VPS

Ennakko: SJK-VPS

Kuva: Mika Alavesa

SJK:lla on suuret panokset lauantaisessa derbyssä, sillä voitolla seinäjokelaiset pitäisivät yhä mitalisaumansa elossa. Kerho on sarjassa neljäntenä, ja ero kolmossijaan on viisi pistettä, kun jäljellä on vielä kolme ottelua. Toisin sanoen SJK tarvitsee yläpuolella olevien joukkueiden apua noustakseen mitaleille, mutta huipputasaisessa Mestaruussarjassa kaikki on mahdollista.

Kolmen parhaan joukkoon yltäminen toisi suoran paikan ensi kesän europeleihin KuPSin viime viikkoisen Suomen Cup -voiton myötä.

Kerhon vähimmäistavoitteena on kuitenkin neljännen sijan säilyttäminen, sillä se toisi kotiedun lisäksi suoran paikan Eurolopputurnauksen finaaliin ja antaa näin ollen suuren edun otteluun, sillä finaalin toinen osapuoli joutuu pelaamaan kaksi kovaa pudotuspeliottelua ennen viimeistä koitosta.

SJK on ollut tällä kaudella niskan päällä Pohjanmaan derbyissä, sillä Kerho on vienyt kolmesta kohtaamisesta kaksi ja kerran on pelattu tasan. Kauden ensimmäinen kohtaaminen keväällä päättyi lukemiin 1–1. Kesällä edessä oli kaksi derbyä, kun Veikkausliigan lisäksi joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa. Näiden otteluiden yhteistulos oli SJK:lle 8–2.

- Olemme pelanneet tällä kaudella kolme hyvää ottelua VPS:ää vastaan. Nämä ovat derbyjä, joten niissä riittää intensiivisyyttä, ja odotamme lauantailta hyvin samanlaista peliä kuin aiemminkin. VPS on tehnyt joitakin muutoksia kauden aikana, mutta tiedämme melko hyvin, millainen puolustusviisikko heiltä löytyy. Hyökkäyksessä on enemmän kysymysmerkkejä.

- He ovat myös parantaneet otteitaan viime aikoina ja tulevat otteluun vahva esitys allaan, mutta myös me olemme pelanneet hyvin saaden hyvät tulokset niin HJK- kuin Haka-ottelustakin. Jos pääsemme lähellekään omaa tasoamme, tulemme taistelemaan voitosta, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Vakuuttavalla jalalla liikkeellä viime ottelussa ollut Vepsu taisteli itselleen pisteen HJK:ta vastaan, kun joukkueet ottivat yhteen Vaasan Lemonsoft Stadionilla tasapeliin päättyneessä spektaakkelissa. Otteillaan Vepsu olisi jopa ansainnut enemmän ottelusta, mutta tällä kertaa kolme pistettä jäivät kotikentällä haaveeksi. Tulevana lauantaina Raidalla on uusi mahdollisuus ottaa täysi potti kotiinsa kolmannella kierroksella, joka avittaisi Vepsua lähemmäs Eurolopputurnauksen finaalipaikkaa.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela ei usko, että lauantaina nähdään taikatemppuja tai tavanomaisesta poikkeavaa. Luvassa on VPS-luotsin mukaan sytyttävää, viihdyttävää futista, kuten Pohjanmaan derbyssä on tapana.

- En usko, että näemme lauantaina mitään yllättävää. SJK on pelannut koko kauden samalla tavalla, ja heidän kokoonpanonsa on myös stabiloitunut ainakin viime kierrosten perusteella. Eihän sitä kuitenkaan koskaan tiedä, vaihtoehtoja on aina. SJK:lla on selkeä identiteetti, ja uskomme heidän jatkavan sillä linjalla. SJK on tuttu joukkue meille tietysti, Nuorela toteaa VPS:n verkkosivuilla.

- He saattavat miettiä, ketkä meiltä pelaavat lauantaina, etenkin hyökkäyspäässä, mutta tuskin he odottavat meiltä mitään uutta, Nuorela tuumaa.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Aravirta Jan-Peter
4.ET: Mäkinen Kalle


SJK - VPS OmaSP Stadionilla lauantaina 28.9. kello 14.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut
Lisää uutisia