AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 29.9.2024

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Ennakko: FC Inter-FC Lahti

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter kohtaa maanantaina Veikkausliigan jatkosarjan kotiottelussaan FC Lahden.

Kymmenen pistettä Interiä jäljessä olevat lahtelaiset taistelevat kasvattaakseen eroa karsintaviivaan, Inter puolestaan paikasta Eurolopputurnaukseen.

Inter pitää tällä hetkellä Haastajasarjan 2. sijaa 32:lla pisteellään. IF Gnistan on Haastajasarjan kärjessä 4 pistettä turkulaisia edellä, ja perjantaisen kamppailunsa juurikin Gnistania vastaan hävinnyt AC Oulu on Interin perässä 27:lla pisteellään. Voitolla FC Lahdesta Inter kirisi pisteissä Oulun tavoittamattomiin, kun jatkosarjaa on tämän kierroksen jälkeen pelattavana kaksi ottelua.

FC Lahti nollasi Oulun reissun pettymyksen edellisessä kotiottelussaan IFK Mariehamnia vastaan. Voitto nosti Lahden pois karsintaviivan alapuolelta IFK Mariehamnin ohi ennen kolmanneksi viimeistä kierrosta. IFK kuitenkin hoiti oman ottelunsa tällä kierroksella ja palasi väliaikaisesti Lahden edelle. Sarjajumbo Ekenäs IF on viisi pistettä Lahtea perässä, joten Lahdella on mahdollisuus varmistaa voitolla se, että Lahti ei putoa suoraan.

Lahti lähtee Turkuun hakemaan tärkeitä pisteitä ja joukkue on saanut valmistautua otteluun rauhassa. FC Lahden päävalmentajan Ricardo Duarten mukaan joukkue on valmis maanantain kamppailuun.

– Olemme täysin valmiita ja valmistautuneita. Emme mieti muiden tekemisiä ja tuijottele sarjataulukkoa, vaan keskitymme omaan tekemiseemme. Kaikki on meidän omissa käsissämme. Meidän pitää itse omalla tekemisellämme saavuttaa tavoitteemme ja saada se palkinto, Duarte kertoo.

FC Lahtea vastaan Interin kokoonpanossa ei nähdä Bismark Ampofoa eikä Mikael Alménia.

Lahtelaiset joutuvat kuitenkin tulemaan toimeen varmasti ilman Daniel Koskipaloa, Julius Tauriaista, Eemil Laamasta ja Mikko Viitikkoa.

Erotuomari Hajizadeh Amir
AET 1 Valjakka Turkka'
AET 2 de Casseres Christian
4.ET Viljanen Petri


FC Inter - FC Lahti Veritas Stadionilla maanantaina 30.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia