AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 30.9.2024

​Mistä Turussa pelataan maanantaina? – tasapeli ei täysin riitä kummallekaan

​Mistä Turussa pelataan maanantaina? – tasapeli ei täysin riitä kummallekaan

Interillä ja FC Lahdella on molemmilla panosta pelissä. (Kuva: Tara Jaakkola)

Veikkausliigakierroksen päätteeksi pelataan maanantai-iltana Haastajasarjan ottelu FC Inter – FC Lahti.

Kotijoukkue Inter lähtee varmistamaan paikkaansa Eurolopputurnauksessa ja FC Lahti puolestaan nousemaan pois karsijan paikalta.

Voitto olisi molemmille erittäin tärkeä. Inter varmistaisi voitolla kahdeksannen sijan ja lahtelaiset puolestaan nousisivat kahdella pisteellä ohi IFK Mariehamnin ja pitäisi suoran säilymisen omissa käsissään.

Tasapelikin olisi kummallekin pientä plussaa, mutta ei välttämättä tarpeeksi. Interille se riittää liki varmaan kahdeksanteen sijaan, sillä AC Oulu jäisi kuuden pisteen päähän ja Interillä on selvästi parempi maaliero. FC Lahti ohittaisi tasapelilläkin IFK Mariehamnin maalieron turvin, mutta joukkueitten maalierossa on vain kolmen maalin ero, joten taistelu suorasta säilymisestä jatkuisi tiukkana.

Vaikutusta tuloksella on myös EIF:n tilanteeseen. Jos FC Lahti hakee pisteenkin mukaansa, on EIF:n suora putoaminen käytännössä varma. Tammisaarelaisten maaliero on niin selkeästi heikompi, että nousu pois jumbosijalta vaatisi kahden voiton lisäksi suorastaan murskanumeroita ja sekä FC Lahden että IFK Mariehamnin taipumista tappioihin jäljellä olevissa otteluissaan.

FC Inter - FC Lahti Veritas Stadionilla maanantaina 30.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia