AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 4.10.2024

Ennakko: Gnistan-FC Lahti

Ennakko: Gnistan-FC Lahti

Kuva: Juhani Järvenpää

Gnistan päättää sarjakauden kotiotteluiden merkeissä lauantaina FC Lahtea vastaan.

Haastajasarjan herruus on tällä hetkellä Kipinän hyppysissä, mutta IFK Mariehamnin vieraissa kohtaava Inter vaanii vain pisteen päässä.

Viime viikonlopun kierroksen jälkeen FC Lahti puolestaan putosi jälleen karsintaviivan alapuolelle, sillä IFK Mariehamn nappasi voiton ja ohitti Lahden. Kun jäljellä on kaksi kierrosta, on joukkueiden välinen ero kuitenkin vain piste. Joukkueiden maaliero on tällä hetkellä niukasti Lahden eduksi. Piste-eroa sarjajumbo Ekenäs IF:in on viisi pistettä, joten Lahti pystyy lauantaina välttämään varmasti voitollaan suoran putoamisen. Toisaalta pahimmassa tapauksessa tulevalla kierroksella voi varmistua se, että Lahti ei enää voisi nousta karsintaviivan päälle.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte tiedostaa ottelun tärkeyden ja vastustajan vaarallisuuden.

– Meillä on edessä yksi finaali, mutta se on ollut meille toistuvaa. Kohtaamme ryhmän Veikkausliigan parhaita yksilöitä. Vastustaja on vaikea heidän yksilöidensä ja hyvän pelitapansa ansiosta. Olemme kuitenkin siitä tietoisia. Uskomme olevamme valmiita ottamaan kolme pistettä.

- Maanantaina Turussa meillä oli paikalla pitkästä matkasta ja viikonpäivästä huolimatta kannattajia. Toivottavasti nyt lyhyt etäisyys kannustaa heitä lähtemään sankoin joukoin, jotta saamme tukea myös kentän ulkopuolelta, Duarte toivoo.

Elokuun alusta alkaneen Töölön evakkoreissunsa aikana Gnistan ei ole hävinnyt vielä yhtään kotiottelua. Päävalmentaja Jussi Leppälahden mukaan myös huomenna lähdetään siitä, että joukkue pääsee ottelun jälkeen juhlimaan voittoa kannattajien edessä.

- Lähdetään tietysti voittamaan peliä. Olemme olleet rennolla mielellä ja tietysti tässä on odottava fiilis euroturnausta ajatellen, mutta kyllä me haluamme pistää kaiken fokuksen huomiseen taistoon ja voittamiseen kotikentällämme yhdessä kannattajien kanssa.

Gnistan on ajautunut topparipulaan huomisen ottelun alla, sillä Teemu Penninkangas on korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa ja Toni Takamäki on loppukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi. Kipinän onneksi pelikieltonsa kärsinyt Jukka Raitala on jälleen käytettävissä.

Lahden urakkaa eivät puoelstaan helpota maanantaina tulleet pelikiellot. Punakorttia katsellut Jordão on pelikiellossa ja lisäksi ottelusta on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi Luquinhas. Varmasti sivussa ovat myös Daniel Koskipalo, Julius Tauriainen ja Eemil Laamanen. Kapteeni Mikko Viitikon pelaaminen on vielä epävarmaa.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Munukka Antti


Gnistan - FC Lahti Bolt Arenalla lauantaina 5.10. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia