AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 5.10.2024

Eurolopputurnauspaikka ei riitä Gnistanille - "Haluamme päättää loppusarjan vahvasti"

Eurolopputurnauspaikka ei riitä Gnistanille - "Haluamme päättää loppusarjan vahvasti"

Henrik Ölander ei lupaa FC Lahdelle helppoa iltapäivää. (Kuva: Juha Tamminen)

Laitapuolustaja Henrik Ölander on yksi niistä Gnistanin pelaajista, jotka edustivat seuraa viime kaudella Ykkösessä [nyk. Ykkösliiga].

Kolmatta perättäistä kauttaan Kipinän paidassa pelaava Ölander tunnistaa erot Veikkausliigan ja toiseksi korkeimman sarjatason välillä.

– Kausi liigassa on ollut haastava, mutta joukkue on kehittynyt jatkuvasti kauden edetessä. Suurin ero Ykkösliigaan on pelin tempo ja joukkueiden tasaisuus. Marginaalit ovat pienet ja virheisiin ei ole varaa. Olemme kuitenkin kauden edetessä pelanneet nousujohteisesti ja taistelleet jokaisesta pisteestä, Ölander kertaa.

Gnistan kohtasi edellisessä ottelussaan viime viikolla AC Oulun. Keltapaidat nappasivat kamppailusta pisteet itselleen lukemin 1-0 ja tämän tuloksen myötä varmistui se, että Gnistan pelaa varmuudella Veikkausliigakauden 2024 Eurolopputurnauksessa. Päivän otteluun FC Lahtea vastaan Ölander nostaa esille selkeän teeman.

– Eurolopputurnauspaikka tuo hyvää itseluottamusta, mutta kahdessa viimeisessä ottelussa meidän pitää säilyttää keskittyminen olennaisessa. Jokainen peli on tärkeä, ja haluamme päättää loppusarjan mahdollisimman vahvasti.

Haastattelun lopuksi Ölander nimesi kaksi pelaajaa, joita tämän päivän ottelussa yleisön olisi hyvä seurata hänen mielestään.

– Joakim Latonen on ollut hyvässä iskussa treeneissä viime aikoina, ja uskon Joken löytävän maalipaikan jos toisenkin myös tänään. Lahdella on kovat panokset ja laadukas joukkue. Maalipörssin voitosta taisteleva Michael López haluaa myös varmasti kerryttää maalisaldoaan tänään, Ölander ennakoi.

Gnistan - FC Lahti Bolt Arenalla lauantaina 5.10. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia