AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 4.10.2024

Ilveksellä kova haaste edessä – ”VPS:n käyrä on menossa ylöspäin”

Ilveksellä kova haaste edessä – ”VPS:n käyrä on menossa ylöspäin”

VPS ja Ilves iskevät yhteen perjantaina. (Kuva: Apollo Photo)

Veikkausliigan toiseksi viimeinen kierros käynnistyy heti melkoisella herkkupalalla, kun VPS isännöi VPS:aa Mestaruussarjan ottelussa. Asiantuntija Marko Rajamäki näkee molempien joukkueiden pelin menneen eteenpäin viime aikoina.

Ilves on ollut Mestaruussarjassa vahvassa lennossa voitettuaan kaikki kolme otteluaan kaataen myös päävastustajansa KuPS:n ja HJK:n.

- Ilves on tehnyt oikeita asioita. Se on ainoa joukkue Mestaruussarjassa, joka on voittanut kaikki kolme otteluaan, Rajamäki miettii Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Rajamäen mukaan erityisesti Ilveksen puolustuspelaaminen on ottanut askeleita eteenpäin Mestaruussarjan otteluissa.

- He ovat kehittyneet yhdessä asiassa näihin viimeisiin matseihin, etenkin KuPSia ja Klubia vastaan, niin he puolustavat omaan boksia paremmin kuin alkukaudesta ja esimerkiksi mitä he tekivät europeleissä. He miehittävät sen boksin paremmin, blokkaavat laukauksia paremmin, heillä on ikään kuin oikeanlainen tilannekovuus, ettei tule pilkkuja tai muuta. Eikä rikota. Ne ovat lähempänä jätkää, ne pystyvät puolustamaan sen boksin paremmin, Rajamäki analysoi.

VPS meinasi pudota pois Mestaruussarjasta runkosarjan lopun vireen takia, mutta viime aikoina vaasalaiset ovat saaneet taas pelin juonesta kiinni.

- Vaasan Palloseura on löytänyt jälleen hyvän sapluunan tulokselliseen futikseen. Pelasi erittäin hyvän kotipelin HJK:ta vastaan, sai tasapelin siitä. Moni pelin nähnyt on sanonut, että ehkä Vaasan Palloseura olisi voinut saada jopa enemmän. Sen jälkeen mennään Pohjanmaan derbyä pelaamaan vieraskentälle, eli Seinäjoelle, 4-1-voitto sieltä.

- Minun yhteenveto on, että Vaasan Palloseura on jopa ykkössuosikki näillä esityksillä ottamaan europaikan Eurolopputurnauksesta. Niiden käyrä on menossa ylöspäin ja se futis tuo taas tulosta. Sen takia Ilveksellä ei tule olemaan helppo työpäivä siellä. Silloin kun alettiin pelaamaan Mestaruussarjaa, niin olisin ollut aika varman kakkosen kannalla, mutta ei veikata nyt, mutta Ilves joutuu pelaamaan hyvän matsin voittaakseen, arvioi Rajamäki.

Rajamäen mietteitä kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista. VPS - Ilves Lemonsoft Stadionilla perjantaina 4.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia