AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 4.10.2024

Ratkeaako mestaruus viikonloppuna? – näin asiantuntijat veikkaavat

Ratkeaako mestaruus viikonloppuna? – näin asiantuntijat veikkaavat

KuPS lähtee kierrokseen kärkipaikalta. (Kuva: Niklas Pehkonen)

Veikkausliigan mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla viikonloppuna. Ruudun asiantuntijat uskovat, että ratkaisu venyy päätöskierrokselle.

Veikkausliiga on tarjonnut tällä kaudella jännitystä ja draamaa. Studioisäntä Lassi Hurskainen uskoo, että jännitys säilyy kauden loppuun saakka.

- Uskon Ilveksen ja KuPS:n voittavan molemmat ottelunsa. Näin ratkaisu tapahtuu kauden viimeisellä kierroksella. Kausi on ollut niin jännittävä ja hieno ja on antanut studiomiehitykselle niin paljon, Hurskainen iloitsee.

Lauantain studio-ottelussa asiantuntijana toimiva Mehmet Hetemaj toivoo ratkaisun venyvän viimeiselle kierrokselle saakka.

- Yllätyksiä voi aina sattua. Ei se olisi älytön yllätys, jos VPS voittaisi oman pelinsä ja KuPS omansa. Ilveksen on pakko voittaa. VPS on parantanut otteitaan ja taistelee tosissaan neljännestä paikasta, joten ei se olisi iso shokki, jos Vepsu kaataisi Ilveksen.

- Jos Ilves voittaa perjantaina, niin KuPS:lla on sen jälkeen älyttömät paineet lähteä omaan peliinsä. Olen itsekin pelannut mestaruudesta viimeisillä kierroksilla ja siinä on kovat paineet niskassa eikä ole helppo pelata.

- Näin neutraalina katsojana toivon, ettei mestaruus ratkea vielä ja toivottavasti viimeisellä kierroksella on vielä pelattavaa. Tämä kausi ansaitsisi sen, Hetemaj pohdiskelee.

Lauantaina Hetemaj'n rinnalla oleva David Ramadingaye uskoo niin ikään mestaruuden venyvän päätöskierrokselle.

- Ei ratkea viikonloppuna. Ilves ja KuPS hoitavat kyllä oman leiviskänsä. En laske HJK:ta enää mukaan mestaruustaisteluun.

- Minulle ei ole henkilökohtaisesti väliä kumpi joukkueista voittaa mestaruuden, sillä molemmat ansaitsevat sen. Pitkässä sarjassa paras joukkue voittaa aina. Olisi kuitenkin melkoinen antikliimaksi, jos HJK voittaisi mestaruuden, sillä se tarkoittaisi sitä, että KuPS ja Ilves olisivat tyrineet omat pelinsä ja se olisi aikamoinen antikliimaksi. Toisaalta se kertoisi myös HJK:n organisaation vahvuudesta, että he pystyisivät kaikkien ongelmien jälkeen voittamaan vielä mestaruuden.

Mikäli mestaruuden ratkeaminen siirtyy päätöskierrokselle, Ramadingaye uskoo Ilveksen nappaavan pytyn itselleen.

- Jos sekä Ilves että KuPS voittavat omat ottelunsa tällä kierroksella, niin viimeisestä kierroksesta tulee erittäin mielenkiintoinen. KuPS saa kotiinsa HJK:n eikä HJK varmasti halua katsella vierestä KuPS:n mestaruusjuhlia, ja se tuo heille lisäkipinää peliin. Tämä on vain oma veikkaukseni, mutta jos Ilves ja KuPS voittavat tänä viikonloppuna, niin lopulta mestaruus matkaa Tampereelle.

Mestaruustaistelun jännittävä loppuhuipennus on edessä. Pelit starttaavat perjantaina, kun VPS ja Ilves iskevät yhteen kello 18.00 alkaen. KuPS puolestaan matkustaa lauantaina SJK:n vieraaksi Ruudun studio-ottelussa. Ottelu alkaa kello 17.00 ja studiolähetys käynnistyy 16.15. Viikonloppu päättyy sunnuntaina pelattavaan Klassikkoon, kun HJK isännöi FC Hakaa.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia