AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 4.10.2024

Ruudun studio-otteluna SJK-KuPS – ”Valta on vaihtumassa Veikkausliigassa”

Ruudun studio-otteluna SJK-KuPS – ”Valta on vaihtumassa Veikkausliigassa”

Juhliiko KuPS lauantaina? (Kuva: Niklas Pehkonen)

Veikkausliigan toiseksi viimeinen kierros on edessä viikonloppuna ja mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla. Ruudun studiossa paneudutaan lauantain SJK:n ja KuPS:n väliseen otteluun.

Mestarikandidaatit pelaavat omat pelinsä eri päivinä, sillä Ilves on tositoimissa perjantaina, KuPS lauantaina ja HJK sunnuntaina. Mikäli Ilves ei voita perjantaina VPS:aa, voi KuPS varmistaa mestaruuden lauantaina voittamalla SJK:n vieraskentällä.

- Edellisen KuPS-pelin jälkeen tuli fiilis, ettei KuPSia pysäytä enää kukaan. Kuten Honkavaara sanoi Haka-ottelun jälkeen, ettei ole väliä miten muut pelaavat, vaan he keskittyvät omaan pelaamiseensa, lauantaina studioisäntänä toimiva Lassi Hurskainen miettii.

- Se on kuin tähtiin kirjoitettu. Ari Lahti kiristi kukkaron nyörejä ja panostettiin omiin junnuihin ja nyt he ovat mestaruudessa kiinni. Ousmane Diawara oli Hakaa vastaan koko ajan tosi vaarallinen ja oli joka tilanteessa mukana ansaiten myös rankkarin.

- SJK on arvaamaton joukkue, mutten usko että SJK pystyy KuPS:aa kaatamaan. Tuntuu, ettei sieltä löydy enää voimia. KuPS on varma joukkue ja on hienoa neutraalina katsojana, että valta on vaihtumassa Veikkausliigassa, Hurskainen alustaa ottelun lähtökohtia.

Kahdelle päätöskierrokselle lähdettäessä KuPS:lla, Ilveksellä ja HJK:lla on vielä mahdollisuudet mestaruuteen. Hurskainen muistuttaa, että kaikkien joukkueiden tie tähän hetkeen on ollut omanlaisensa.

- Kaikki kolme joukkuetta ovat keskenään hyvin erilaisia. Ilveksellä on uusi projekti, johon on kerätty kovia kotimaisia nimiä ja HJK on hätäisesti yrittänyt korjata joukkuettaan kesän aikana. Jalkapallo on nerokas siitä, että tämä on joukkuelaji. KuPS ja Ilves ovat pelanneet käytännössä samalla nipulla koko kauden, kun taas HJK:ssa on tullut ja mennyt pelaajia.

Hurskaisen kanssa studiossa nähdään asiantuntijoina David Ramadingaye ja Mehmet Hetemaj. Hurskainen odottaa mielenkiintoista keskustelua.

- Saa nähdä pystymmekö hillitsemään "Mehun" SJK-rakkautta, sillä "Hila" ei oikein onnistunut piilottamaan Ilves-rakkauttaan edellisstudiossa. Dave ottaa sitten KuPS:n haltuunsa.

- Käymme studiossa läpi myös hieman Huuhkajia ja Juhani Pikkaraisen valintaa maajoukkueeseen. Haastajasarjassa taistelu jatkuu sarjapaikasta ja Eurolopputurnauksen paikoista. Kun KuPS voitti Suomen Cupin, niin sieltä kahdeksas pääsee myös mukaan Eurolopputurnaukseen, Hurskainen kertoo studion tulevasta kattauksesta.

SJK-KuPS lauantaina 5.10. kello 17.00 alkaen. Studiossa keskustelu käynnistyy 16.15. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia