AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 5.10.2024

Ilveksen voitto latasi painetta KuPS:lle – ”Isojen panosten ottelu”

Ilveksen voitto latasi painetta KuPS:lle – ”Isojen panosten ottelu”

Jani Honkavaara johdattaa miehistönsä Seinäjoelle. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen perjantainen voitto tarkoitti sitä, ettei Veikkausliigan mestaruus ratkea vielä lauantai-illan ottelussa SJK-KuPS. Mestaruustaistelu käy edelleen jännittävänä.

Ilves haki perjantaina voiton Vaasasta nousten sarjakärkeen. KuPS tietää lähtökohdat, kun se kohtaa omassa ottelussaan lauantaina SJK:n.

- Se antaa KuPS:lle etulyöntiaseman ja pystyy tarvittaessa pystyy muokkaamaan omia taktisia valintojaan Ilves-ottelun tuloksesta riippuen, jos he tarvitsevat tasapeliä tai voittoa. En usko, että he lähtevät ainakaan alussa tekemään mitään muutoksia, mutta pelin loppupuolella saattaa jotain tulla. Tuntuu, että toistan itseäni kauden osalta, mutta taas on tulossa todella mielenkiintoinen ottelu, Ruudun asiantuntija David Ramadingaye mietiskelee.

KuPS osoitti mestarin elkeitä edellispelissään, kun se otti FC Hakasta pakkovoiton. Haka pystyi kuitenkin osoittamaan ottelussa KuPS:n heikkouksia, joihin SJK:lla on mahdollisuus iskeä.

- Haka-peli ei ollut KuPS:lle helppo ja Hakalla oli myös omat paikkansa ottelussa, jotka se sai KuPS:n pallonmenetyksistä ja nopeilla tilanteenvaihdolla. Pallonmenetykset ovat suuressa roolissa ottelussa. Uskon KuPS:n haluavan hallita palloa ja sen on oltava tarkkana vastahyökkäysten kanssa ja niiden puolustamisessa. SJK:n kannalta on hienoa, että se taistelee vielä pronssimitalista. Tämä on molemmille isojen panosten matsi ja pienet marginaalit tulevat ratkaisemaan voittajan, ennakoi Ramadingaye.

SJK-KuPS lauantaina 5.10. kello 17.00. Studiossa keskustelu käynnistyy kello 16.15. Ramadingayen lisäksi asiantuntemustaan on jakamassa Mehmet Hetemaj ja Lassi Hurskainen johtaa keskustelua.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia