AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 5.10.2024

SJK:lla hampaankolossa KuPS:aa vastaan – ”Ei ne ole ensimmäisenä anteeksi antamassa”

SJK:lla hampaankolossa KuPS:aa vastaan – ”Ei ne ole ensimmäisenä anteeksi antamassa”

SJK isännöi KuPS:aa lauantaina. (Kuva: Mika Alavesa)

Ruudun studio-otteluna keskitytään tällä kertaa SJK:n ja KuPS:n väliseen huipputaisteluun. Joukkueilla on tuore muistijälki edelliskohtaamisestaan, sillä he iskivät yhteen Suomen Cupin välierässä reilu kuukausi takaperin.

Ruudun asiantuntija Marko Rajamäen mukaan KuPS:lle on ollut viime aikoina ominaista nousta lopussa voittoihin.

- Sanoisin KuPS:n pelaamisesta, että Jani Honkavaaran johdolla ne ovat löytäneet voittavan sapluunan siihen. Viime aikoina, oikeastaan loppukauden, on ollut silmiin pistävää, että he pystyvät peleissä, jos he ovat tasapelissä tai tappiolla, niin he saavat loppuun todella hyvän takaa-ajon aikaiseksi, Rajamäki toteaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Yksi osoitus KuPS:n vahvasta lopusta nähtiin Suomen Cupin välierässä, kun se nousi SJK:sta vastaan tappioasemasta loppuhetkillä tasoihin ja eteni lopulta finaaliin ja Suomen Cupin voittoon.

- Peli oli loppumassa semifinaalissa ja SJK:lla oli jo molemmat jalat finaalissa. Niillä roikkui käsi finaalipaikan ulkopuolella, KuPS otti kädestä kiinni ja repi SJK:n pois finaalista. Muistetaan, KuPS pelasi alivoimalla, SJK teki vaihtoja, jälkeenpäin voidaan miettiä, oliko oikeita, mm. otettiin Moreno penkille, ne lähtivät puolustamaan voittoa. Antwi tekee 1-1 ja me tiedämme kuka meni finaaliin ja voitti sen.

Rajamäki uskoo, että ottelu on hyvin SJK:n muistissa.

- Nyt tulee se sama jengi, jos olen ymmärtänyt yhtään sitä seinäjokelaista luonnetta ja muuta, niin ei ne ole ensimmäisenä anteeksi antamassa ja unohtamassa näitä asioita. Kyllä ne tietää, mistä pelataan. Ei KuPS:lle ihan helppoa puhdetta sinne tule.

Rajamäen mietteitä kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista.

SJK - KuPS OmaSP Stadionilla lauantaina 5.10. kello 17.00. Ottelu on samalla Ruudun studio-ottelu ja pohjustus alkaa kello 16.15. Lassi Hurskainen johtaa studiossa puhetta ja asiantuntijoina nähdään Mehmet Hetemaj sekä David Ramadingaye.

Lisää uutisia