AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 4.10.2024

"Kaikki ajatukset mahdollisuudessa pelata sarjan voitosta" - Ilves ei tyydy vain mitaliin

"Kaikki ajatukset mahdollisuudessa pelata sarjan voitosta" - Ilves ei tyydy vain mitaliin

Joonas Rantanen on tyytyväinen Ilveksen esityksiin. (Kuva: Jimi Soinila)

Puhtaalla pelillä Veikkausliigan Mestaruussarjassa etenevä Ilves saa perjantaina kauden viimeisessä vierasottelussaan vastaansa VPS:n.

Voittoputkensa myötä Ilves on edelleen kamppailemassa mestaruudesta ja mitali on jo varma. Ennen kahta viimeistä kierrosta KuPS:lla on 50 pistettä, Ilveksellä 48 ja HJK:lla 45.

– Niin kuin ennen Mestaruussarjan alkua sanottiin, niin yksi peli kerrallaan mennään. Se kantoi läpi myös viime viikon – ensin KuPS-peliin täysi keskittyminen ja sitten HJK-peliin. Totta kai voittaminen ruokkii lisää itseluottamusta, ja se näkyi pelaamisessamme Helsingissä erityisesti.

- Olemme kyllä tyytyväisiä monella tapaa. Oman pelaamisemme perusasiat näkyivät siellä riittävän hyvin, ja olemme löytäneet keinot voittaa pelejä. Hyvä peruspelaaminen mahdollistaa sen, mutta sen päälle pitää tehdä iso työ ja paljon voittavia tekoja – ja sitä me olemme pystyneet tekemään, Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen sanoo.

Viime viikon voitot varmistivat siis Ilvekselle paikan kolmen parhaan joukossa ja ensi kauden europeleihin.

– Iso saavutus, mutta kyllä kaikki ajatukset ovat siinä, että meillä on kaksi peliä jäljellä ja mahdollisuus pelata sarjan voitosta. Katse on nopeasti käännetty VPS-peliin, totesi Rantanen.

– Kun europelit tämän kesän osalta päättyivät, heti sen jälkeen oli ajatus, että ensi kesänä haluamme pelata niitä uudestaan ja jotta se on mahdollista, niin meidän pitää tänä syksynä pelata hyvin. Olen todella iloinen siitä, että näin myös tapahtuu.

VPS - Ilves Lemonsoft Stadionilla perjantaina 4.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia