AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 3.10.2024

Ennakko: VPS-Ilves

Ennakko: VPS-Ilves

Kuva: APOLLO PHOTO

VPS pyrkii ottamaan perjantain kierroksella suuren harppauksen lähemmäs Eurounelmaansa, kun Ilves saapuu Raidan vieraaksi Lemonsoft Stadionille.

Vepsu havittelee Mestaruussarjan toiseksi viimeiseltä kierrokselta täyttä pistesaalista, ja pyrkii samanaikaisesti pysäyttämään Ilveksen uhkaavan mestaruusjunan kotikentällään.

Viime kierroksella tärkeät kolme pistettä taistellut Vepsu osoitti vahvuutensa vieraskentällä, kun se kaatoi paikallisvastustaja SJK:n selvin lukemin 1-4. Nyt vastaan asettuu kuntopuntarin kärkinimiin kuuluva Ilves, joka haluaa vierasvoiton taistellakseen mestaruudesta KuPS:aa vastaan.

Ilves on puolestaan avannut Mestaruussarjan kolmen voiton putkella ja nousisi voitolla ainakin toviksi kärkipaikalle. Mitalisijan Ilves on jo varmistanut, mutta nälkää vieläkin suurempaan saaliiseen tamperelaisilla taatusti riittää.

VPS-luotsi Jussi Nuorela kokee, että Vepsu on onnistunut hämmentämään Mestaruussarjan pakkaa saavuttamalla hyviä tuloksia kovia joukkueita vastaan. Nuorela kertoo, että Vepsulla on mahdollisuus viedä täydet kolme pistettä Ilvestä vastaan, jos se kykenee hallitsemaan palloa riittävästi.

- Meidän roolimme kiusantekijänä Mestaruussarjassa on mennyt tähän asti kivasti. Olemme päässeet hämmentämään sarjan yläpäätä, ja HJK-tasapeli sekä SJK-voitto olivat meille tärkeitä tuloksia. Ne olivat meiltä hyviä pelejä, ja se on ennen kaikkea tärkeää loppukautta ajatellen.

- Ilves on tällä hetkellä sarjassa kovakuntoisin joukkue, joka on pelannut laadukkaasti koko kauden ajan. Varmasti heidän pallollinen pelaamisensa on sarjan parhaimmistoa, ja sitä meidän on horjutettava. Teemme sen pitämällä itse enemmän palloa, ja koen, ettei Ilves ole paras joukkue puolustamaan.

Nuorelan mukaan joukkue ei tule muuttamaan lähestymistapaansa aiemmasta. Perjantaina vastaan asettuu liigan kärkijoukkueisiin kuuluva ryhmä, jonka kaltaisia vastaan Vepsu on pelannut myös edellisetkin kierrokset.

- Sama linja jatkuu. Kärkipään joukkueiden vahvuudet ovat samankaltaisia, ja uskon, ettei perjantain peli tule poikkeamaan lähestymistapamme puolesta. Se tulee olemaan aika samanlainen kuin aiemmissa matseissa.

7. kesäkuuta nähty VPS-Ilves-ottelu päättyi lukemiin 1–1. Torstaina Vaasaan matkustaneen Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen odottaa illan ottelusta jälleen kovaa kamppailua.

– VPS on ollut hyvä ja sanoisin, että he ovat pystyneet kehittämään pelaamistaan tässä syksyn aikana. Sillä tavalla on ihan varmasti haastava peli tiedossa. Vähän erilainen vastustaja, eikä ehkä niin vähääkään, kuin kaksi edellistä, ja siellä on omat erityispiirteet, jotka meidän pitää huomioida. Sanoisin kuitenkin myös, että kyllä meidän omassa pelaamisessamme on edelleen paljon hyviä asioita, joiden päälle ja varaan voimme rakentaa.

– VPS on omalla tavallaan suoraviivainen joukkue hyökkäämisessään, mutta kyllä he pystyvät liikuttamaan palloa aika hyvin ja pääsemään prässistä pois. Sen puolustamisessa pitää onnistua. Omassa hyökkäämisessämme, varsinkin jos katsoo sitä muodon kautta, tulee mahdollisesti vastaan vähän erilaista puolustusmuotoa, Rantanen miettii.

Vaasalaisten kokoonpanosta puuttuu pelikiellon takia Antti-Pekka Räisänen, joka on kerännyt tällä kaudella joukkueen viidenneksi suurimmat peliminuutit.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Kettunen Eemeli
AET 2: Aravirta Jan-Peter
4.ET: Juusola Mikko


VPS - Ilves Lemonsoft Stadionilla perjantaina 4.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia