AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 4.10.2024

"Meillä on mahdollisuus yllättää" - Teemu Hytönen uskoo VPS:n panevan Ilveksen ahtaalle

"Meillä on mahdollisuus yllättää" - Teemu Hytönen uskoo VPS:n panevan Ilveksen ahtaalle

Teemu Hytönen on noussut vahvaan rooliin Vepsussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Läpimurtokauttaan pelaava VPS:n Teemu Hytönen on herättänyt myös huomiota koko Veikkausliigan laajuisesti viimeisen puolen vuoden aikana.

Ennen kuluvaa kautta vain kuusi Veikkausliigaottelua vaihdosta kentälle tullen tililleen saanut Hytönen on tällä kaudella pelannut 24 Veikkausliigaottelussa, joista 18:ssa avauskokoonpanossa. Maalejakin on syntynyt komeasti seitsemän Kahteen kertaan myös Pikkuhuuhkajien vahvuuteen valittu Hytönen kertoo kuitenkin keskittyvänsä aina hetkeen, ja täten myös nuoren hyökkääjän keskittyminen on parhaillaan täysin perjantain ottelussa Ilvestä vastaan.

- Totta kai ennen kautta halusin uskoa siihen, että pääsee pelaamaan paljon, ja että pelaa hyvin. Tiesin myös, että kykenen pelaamaan hyvin, mutta en ehkä näin hyvää kautta olisi osannut odottaa.

- Tuntuu hyvältä päästä taas maajoukkueen mukaan, mutta meillä on huomenna todella tärkeä matsi, ja nyt on keskityttävä siihen, Hytönen kertoo.

Ilveksessä juniorivuosinaan pelannut Hytönen toteaa, että ottelut vanhaa seuraa vastaan ovat henkilökohtaisella tasolla merkittäviä. Hytönen luottaa oman joukkueensa vahvuuksiin, ja kokee, että Vepsulla on mahdollisuus yllättää Ilves perjantaina Lemonsoft Stadionilla.

- Ilves on hyvä joukkue, joka pystyy hallitsemaan palloa laadukkaasti pelistä toiseen. Ilves ei ole kuitenkaan vielä Mestaruussarjassa tavannut meidän kaltaistamme joukkuetta, ja he ovat tottuneet pelaamaan erilaisempia vastustajia vastaan. Nyt meillä on mahdollisuus yllättää heidät käyttämällä vahvuuksiamme ja tekemällä heidän pelistään vaikeaa.

- Pelasin yhdeksän vuotta juniorina Ilveksessä, ja on aina hienoa pelata entistä seuraa vastaan. Nämä pelit antavat aina pienen lisälatauksen, Hytönen summaa.

VPS - Ilves Lemonsoft Stadionilla perjantaina 4.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia