vko.40 // 5.10.2024

Gnistan ja FC Lahti pistejakoon (Gnistan-FC Lahti 2-2)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Lahti haki vieraspisteen Töölöstä IF Gnistanilta. Vauhdikkaan ottelun lukemat tasattiin numeroin 2–2.

Ottelun alku oli varovainen. FC Lahti tarkkaili ja pyrki murtamaan IF Gnistanin puolustuslinjaa, joka oli eri muodossa kuin aikaisemmin kaudella oli totuttu. Lahti oli hieman pirteämpi ja saikin iskettyä avausmaalin ensimmäisestä huippupaikastaan. Kotijoukkue ei saanut purettua palloa omalta rangaistusalueeltaan ja Lahti siirteli palloa maltilla. Samuel Pasanen ja Tommi Jäntti alustivat vetopaikan Pablo Andradelle. Laitapuolustaja ampui ja pallo painui verkkoon pienen kimmokkeen kautta hieman ennen jakson puoliväliä.

Kotijoukkue Gnistan heräsi takaiskusta ja otti ottelun komennon. Saku Heiskasen vapaapotku kimpoili taka-alueelle Benjamin Tatarille, mutta Osku Maukonen venyi. Jatkotilanteesta Joakim Latonen painoi pallon ohi ja Lahti selvisi säikähdyksellä. Lahden maalille aukesi myös muutama muu vaarallinen vetopaikka, mutta lahtelaispuolustus blokkasi vetoja uhrautuvasti.

Gnistan kuitenkin sai tasoitusosumansa. Heiskanen nousi oikealta laidalta ja keskitti matalan pallon Lahden maalille. Lahti onnistui pimentämään Jonas Enkerudin, mutta Vertti Hänninen tuli norjalaiskärjen takaa ja laittoi pallon vastustamattomasti verkkoon. Jakson lopussa Heiskanen ampui vielä vapaapotkun Maukosen käsien kautta yläputkeen ja kun lisäosumia ei nähty, lähdettiin tauolle tasaisissa 1–1-lukemissa.

FC Lahti sai toiselle jaksolle satumaisen alun. Luke Ivanovic voitti kaksinkamppailun ja sai pudotettua pallon Pablo Andradelle rangaistusalueen kulmalle. Andrade nosti pallon takatolpalle, jonne Samuel Pasanen kirmasi. Pasanen sai laittaa Lahden heti ensimmäisellä minuutilla 2–1-johtoon.

Maalin jälkeen Lahdella oli ote pelistä ja lahtelaiset loivatkin muutaman loistavan paikan. Eemeli Virta alusti oman riistonsa jälkeen paikan, josta Ivanovic ampui, mutta AJ Marcucci venyi vaivoin. Hetkeä myöhemmin Marcucci venyi myös Michael Lópezin tulisen laukauksen eteen.

Gnistan tuli kuitenkin jälleen tasoihin tunnin pelin jälkeen. Henrik Öländer keskitti ja pallo tuli koko paletin läpi Joakim Latoselle. Kipinä-hyökkääjä ampui sydämensä kyllyydestä ja peli oli jälleen tasan. Ottelun lopussa molemmat joukkueet hakivat voittoa riskillä. Lahden parhaat paikat tulivat Andradelle ja Lópezille, mutta lahtelaiset eivät saaneet lisäosumia. Kun toisessakaan päässä ei osumia nähty Gnistanin vetojen karkailtua yli, tasattiin pisteet lukemin 2–2.