AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 5.10.2024

"Kuka tietää kuinka tärkeä piste tämä oli" - tasapeli hienoinen pettymys FC Lahdelle

"Kuka tietää kuinka tärkeä piste tämä oli" - tasapeli hienoinen pettymys FC Lahdelle

FC Lahti sai pisteen matkaansa lauantaina. (Kuva: Juhani Järvenpää)

FC Lahti haki lauantaina tärkeän pisteen Gnistanin vieraana, mutta paljon jäi pelattavaa vielä viimeiselle Haastajasarjan kierroksellekin.

FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarten mukaan ottelu oli katsojille viihdyttävä. Omasta puolestaan Duarte ei nauttinut aivan yhtä paljon pelitapahtumista. Päävalmentajan mukaan Lahdella oli vaikeuksia Gnistanin poikkeavan muodon kanssa ottelun ensimmäisellä jaksolla, mutta toinen jakso oli jo Duarten mukaan parempaa peliä.

- Ottelu oli viihdyttävä katsojille, mutta minulle se oli vähemmän viihdyttävä. Me yllätyimme hieman Gnistanin muodosta ja se loi kentälle dominoefektejä, kun olimme myöhässä. Ensimmäinen jakso meni totutellessa siihen, toinen jakso oli jo parempi.

- Pelien voittaminen on vaikeaa, jos päästää kaksi maalia. Loimme riittävästi paikkoja ja teimme itse kaksi. Olisimme voineet tehdä sen kolmannenkin, mutta se on tuttu tarina tältä kaudelta. Toisaalta, kuka tietää, kuinka tärkeä tämä piste lopulta oli, Duarte summaa.

FC Lahden 2–1-maalin iskenyt Samuel Pasanen oli tyytyväinen jaksojen alkuihin. Pasanen oli hieman pettynyt, sillä nuorukaisen mukaan voitto oli lahtelaisten ainoa tavoite. Keskikenttämies lähtee huomenna maajoukkueen matkaan, joten palautumisaika jää hänelle hieman lyhyeksi.

– Aika taistelupeli oli. Saimme molempien jaksojen alkuun mahdollisuutemme ja olisimme voineet estää heidän molemmat maalit. Saatiin sentään piste. Voittoon olisi ollut myös mahdollisuudet. Meidän ainoa tavoitteemme oli voitto, mutta kai siihen pisteeseen voi olla tyytyväinen.

- Lähden huomenna maajoukkueen mukaan, joten työ seurajoukkueessa jatkuu maajoukkuekomennuksen jälkeen, Pasanen kertoi.

Kierroksen ollessa kesken nousi FC Lahti pois karsijanpaikalta maalieron turvin. Karsijanpaikalle pudonnut IFK Mariehamn kohtaa tällä kierroksella vielä FC Interin.

Lisää uutisia