AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2024

Ennakko: FC Lahti-EIF

Ennakko: FC Lahti-EIF

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti hakee sarjapaikan vahvistusta, kun se kohtaa EIF:n Lahden Stadionilla. Ottelu alkaa kello 14.00.

FC Lahti kohtasi ennen maajoukkuetaukoa Helsingissä IF Gnistanin. Lahti meni ottelussa kahdesti johtoon Pablo Andraden ja Samuel Pasasen osumilla, mutta Gnistan tuli molemmilla kerroilla tasoihin. Pisteet jaettiin lukemin 2–2, mutta saalistettu tasapelipiste nosti Lahden maalieron turvin karsintaviivan yläpuolelle.

FC Lahti ja karsintaviivan alapuolella oleva IFK Mariehamn ovat tasapisteissä. Lahdella on muutaman maalin verran parempi maaliero, joten Lahden voittaessa IFK tarvitsee runsasmaalisen voiton. Molempien kärsiessä tappiot, lasketaan jälleen maalieroja. Mikäli molempien ottelut päättyvät tasatulokseen, säilyy Lahti suoraan maalieron turvin. Muussa tapauksessa enemmän pisteitä päätöskierrokselta keräävä joukkue säilyy suoraan liigassa ja viivan alapuolelle jäävälle on tiedossa liigakarsinnat.

FC Lahti on saanut valmistautua tärkeään otteluun rauhassa. Samuel Pasanen ja Osku Maukonen olivat maajoukkuetehtävissä, mutta muu joukkue on saanut levätä ja harjoitella hyvin. Kokoonpanosta puuttuvat varmasti vain pelikieltoinen Jordão Cardoso ja Julius Tauriainen. Daniel Koskipalo ja Eemil Laamanen ovat palanneet joukkueharjoituksiin, mutta ottelu tulee kaksikolle erittäin suurella todennäköisyydellä liian aikaisin. Lisäksi Asaad Babiker ja Anton Munukka astuivat maanantaina suorittamaan varusmiespalvelusta, joten heidän pääseminen otteluun on vielä arvoitus. FC Lahden päävalmentaja Ricardo Duarte odottaa lauantaista ottelua ja alleviivaa keskittymisen tärkeyttä.

– Tämä on finaalien finaali. Tätä varten olemme tehneet töitä. Olemme tehneet hyvän työn, sillä heinäkuun puolivälin tietämillä olimme sarjassa viimeisenä kolmen pisteen erolla. Olemme hyvissä asemissa päättääksemme kautemme lauantaina. Jotain olemme siis tehneet oikein, että voimme saavuttaa tavoitteemme ilman karsintoja. Meidän pitää keskittyä kuitenkin koko ottelun ajan omaan peliimme, sillä vastustaja on hyvä sarjasijoituksesta huolimatta. Ja myös he ovat saaneet keskittyä kaksi viikkoa vain tätä varten. On onni, että viikolla ei ole satanut, sillä kenttä on varsin hyvässä kunnossa ja huomiseksikin on luvattu kaunista ilmaa, Duarte ennakoi lahtelaisten sivuilla.

EIF:n suora putoaminen varmistui edelliskierroksella ja joukkueella ei näin ollen sijoituksen suhteen ole pelattavaa, mutta ilmaiseksi tammisaarelaiset eivät pisteitä isännilleen lähde antamaan.

- Olemme ammattipelaajia. Olemme valmistautuneet normaalisti ja pelaamme täysillä katkeraan loppuun saakka. Emme laista vaatimuksistamme, vaikka tilanteemme on selvä jo ennen ottelua, EIF:n keskikenttämies Simon Lindholm painottaa.

Ottelu on ainakin tältä erää EIF:lle viimeinen Veikkausliigassa, mutta Lindholm uskoo kauden antaneen paljon myös tulevaa ajatellen.

- Sillä kokemuksella, jonka olemme Veikkausliigasta saaneet, meidän pitäisi olla ensi kaudella kärkisijoilla [Ykkösliigassa). Nyt pitää vain katsoa eteenpäin.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Kontinen Joona


FC Lahti - EIF Lahden stadionilla lauantaina 19.10. kello 14.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: EIF:n verkkosivut
vko.43 // 22.10.2024
Lisää uutisia