AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2024

Ennakko: Ilves-SJK

Ennakko: Ilves-SJK

Kuva: Jimi Soinila

Ilves ja SJK kohtaavat Mestaruussarjan päätöskierroksella Tammelassa ottelussa, jossa panosta riittää molemmilla.

Ilves on taivaltanut Mestaruussarjan läpi pistemenetyksittä ja on edelleen kiinni mestaruudessakin. Apuja Ilves tarvitsee HJK:lta, mutta jos helsinkiläiset nipistävät pisteenkin KuPS:lta, nousisi Ilves voitolla ykköseksi ja mestariksi. Kakkossija Ilveksellä on jo varma.

SJK:llakin riittää vielä runsaasti panosta viimeisellä kierroksella, jossa paitsi jaetaan Veikkausliigan mestaruus myös lopulliset lähtökohdat Eurolopputurnaukseen. Kerho on varmuudella mukana Eurolopputurnauksessa, ja tällä hetkellä seinäjokelaiset ovat kiinni suorassa finaalipaikassa.

SJK:n lauantain vastustaja on siis seinäjokelaisiakin kovemmassa paikassa, sillä Ilves pelaa mestaruudesta. Siksi lieneekin todennäköistä, että Kerholla on edessä yksi kauden kovimmista otteluistaan. Sarjan toisena oleva Ilves tarvitsee mestaruuteen voiton – sille ei kelpaa mikään muu tulos. Ja edes voittokaan ei takaa mestaruutta, sillä KuPS on kaksi pistettä edellä, joten se varmistaisi voitolla tuplamestaruutensa. Tasapisteissä Ilves sijoittuisi KuPSin edelle paremman maalieron turvin.

- Ilveksellä on mahdollisuus voittaa mestaruus, mutta he tarvitsevat voiton. Me puolestaan voimme varmistaa suoran pääsyn Eurolopputurnauksen finaaliin. Jos emme saa toivottua tulosta, sitten toivomme, ettei Haka onnistu lyömään VPS:ää. Joka tapauksessa sarjan viimeinen kierros on hyvin jännittävä monella saralla, sanoo SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

SJK:n etuna Tampereella on se, että Ilves on sopinut Kerholle vastustajana tällä kaudella. Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna kilpailullisissa otteluissa neljästi, ja SJK on voittanut otteluista kolme. Kerran on pelattu tasan. Kerho on kaatanut Ilveksen kertaalleen niin Veikkausliigassa, Suomen Cupissa kuin myös talven Liigacupissakin. Ainoa tasapeli on Veikkausliigasta kesäkuulta.

- Ilves on sopinut meille vastustajana tällä kaudella, vaikka heillä saattaa olla jopa sarjan kovin avausmiehistö – ainakin Veikkausliigakokemuksen perusteella. Olemme kuitenkin voittaneet heidät kolmesti ja pelanneet kerran tasan, joten olemme onnistuneet olemaan tasaisen hyviä heitä vastaan, summaa Grieve.

Sama on hyvin tiedossa myös Ilveksen leirissä. Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen muistuttaa seinäjokelaisten tarjoavan jälleen kovan vastuksen. Ennen ottelun alkua Veikkausliigan kuukauden valmentaja -palkinnon vastaanottava Rantanen on kuitenkin tyytyväinen Ilveksen pelin kehittymiseen syksynkin aikana ja joukkueen työmoraalin säilymiseen korkeana läpi kauden.

– ⁠SJK on ollut meille hankala vastustaja – erityisesti se, kuinka he hyökkäävät. Luotamme kuitenkin siihen, kuinka oma pelaamisemme on kehittynyt syksyn aikana ja että pystymme huomioimaan ne erityispiirteet, joita SJK:n pelaamisessa on, kommentoi Rantanen.

– ⁠Jo aikaisemmin on sanottu, että joukkueemme työmoraali on ollut korkea läpi kauden ja se on yksi pärjäämisemme kulmakivistä. Kaikki ovat odottaneet lauantain peliä jo hetken, mutta emme tinkineet harjoittelusta viimeiselläkään viikolla.

Loppuunmyyty Tammelan Stadion ja viimeisen ottelun panokset antavat upeat ainekset Mestaruussarjan huipennukselle ja ikimuistoisen kauden juhlistamiselle yhdessä kannattajien kanssa.

– Olemme pelanneet tosi vahvan syksyn, ja lauantain tavoite on hyvin selkeä. Haluamme pelata hyvän pelin ja ottaa kolme pistettä. On mahtavaa päättää kausi kotona ja täyden kotiyleisön edessä, toteaa Rantanen.

Pidempään sivussa olleita Noel Hasaa, Vincent Ulundua ja Felipe Aspegrenia lukuun ottamatta Ilveksellä on kaikki pelaajat käytettävissä kauden päätösottelussa. SJK:lta puuttuvat pelikieltojen takia Valentin Gasc ja Fallou Ndiaye.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Vihreävuori Riku
4.ET: Mäkinen Kalle


Ilves - SJK Tammelan stadionilla lauantaina 19.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, SJK:n verkkosivut
Lisää uutisia