AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 24.10.2024

​HJK-luotsi Toni Korkeakunnas luottavaisena: "Olemme näissä kekkereissä olleet kotona vahvoja"

​HJK-luotsi Toni Korkeakunnas luottavaisena: "Olemme näissä kekkereissä olleet kotona vahvoja"

"Toke" uskoo kotikentän voimaan. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK kohtaa torstai-iltana UEFA:n Konferenssiliigan liigavaiheen ensimmäisessä kotiottelussaan Dinamo-Minskin.

HJK:n tuloskunto ei syksyllä ole ollut kummoinen, mutta päävalmentaja Toni Korkeakunnas näkee suunnan olevan silti oikea.

- Emme tietysti ole tyytyväisiä siihen, miten pelit ovat menneet. Olemme parissa edellisessä pelissä kuitenkin pelillisesti vähän edenneet, vaikka tulosta ei ole tullutkaan, "Toke" sanoo.

Kotietuun Korkeakunnas luottaa vahvasti torstaita ajatellen.

- Kotiotteluissa olemme näissä kekkereissä olleet vahvoja, aina ollaan pystytty panemaan eurooppalaiset vieraat ahtaalle. Siihen tähdätään nytkin ja voitto on tavoitteena. Kovalla itseluottamuksella lähdemme kolmea pistettä hakemaan.

Korkeakunnas myöntää, että valkovenäläinen vastustaja on pieni arvoitus, mutta taustat vastustajan osalta on tehty niin hyvin kuin mahdollista. Konferenssiliigan avausottelussaan Dinamo kärsi skottilaiselle Heartsille niukan 1-2-tappion.

- Aika hyvät tiedot kuitenkin on vastustajasta. On tarkkaan katsottu Minskin parin viikon takainen Hearts-ottelu ja vähän on saatu muutakin materiaalia. Aika suoraviivainen 4-3-3-ryhmityksellä pelaava ryhmä - taitavia pelaajia ja vaarallinen joukkue. Taitavia pelaajia laidoilla ja kärjessä iso ja vahva nigerialainen sentteri.

- Erikoistilanteista he tekevät paljon maaleja ja siihen on kiinnitetty huomiota, koska niiden puolustamisessa meillä on ollut vähän ongelmia, Korkeakunnas kertoo.

HJK lähtee torstai-iltana ottamaan peliä haltuunsa ja viemään sitä sen myötä haluamaansa suuntaan.

- Kotiottelussa pyrimme tietysti prässäämään korkealta ja viemään vastustajalta mahdollisuudet päästä pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Hyökkäyspeliinkin on kiinnitetty huomiota, emme ole olleet tarpeeksi tehokkaita.

Konferenssiliigan ottelu HJK Dinamo-Minsk Bolt Arenalla torstaina 24.10. kello 22.00. Pääsyliput otteluun.

Lisää uutisia