AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 21.10.2023

"Nyt tärkein ottelu edessä" - SJK-luotsi Gómez kaivoi VPS-tappiosta positiiviset asiat esiin

"Nyt tärkein ottelu edessä" - SJK-luotsi Gómez kaivoi VPS-tappiosta positiiviset asiat esiin

SJK taipui lauantaina Vepsulle. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

SJK:n kausi Mestaruussarjan osalta päättyi lauantaiseen 0-2-kotitappioon VPS:lle.

Tuloksella ei ollut sijoitusten kannalta merkitystä, mutta tappio kaiveli SJK-leirissä kuitenkin.

– Tulos on tietenkin pettymys. Vihaan häviämistä enemmän kuin pidän voittamisesta. Etenkään paikallisotteluita ei halua koskaan hävitä, mutta VPS on todella kovassa vireessä: 15 tappiotonta ottelua putkeen, kommentoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Kerhon katse on nyt keskiviikossa, jolloin joukkue isännöi AC Oulua Eurolopputurnauksen 1. kierroksella. Ottelun voittaja etenee 2. kierrokselle, ja tuon väännön vienyt kohtaa VPS:n Eurolopputurnauksen finaalissa. Finaalin voittaja pelaa ensi kaudella Konferenssiliigan karsinnoissa.

– Saimme tästä ottelusta minimituloksen eli sen, etteivät kaikki avainpelaajat pelanneet täyttä 90 minuuttia ja ettemme kokeneet loukkaantumisia tai saaneet pelikieltoja. Se oli tärkeintä.

– Nyt meillä on tärkein ottelu edessä. Tavoitteenamme on koko ajan ollut se, että pääsemme ensi kaudeksi Eurooppaan. VPS:lla on sama tavoite, mutta tämä peli antoi meille tarvittavan polttoaineen siihen, että olemme valmiita voittamaan seuraavan kohtaamisen.

Gómez sanoo, että Kerho lähtee loppupeleihin samasta tilanteesta kuin koko Veikkausliiga-kauteen: SJK:ta ei pidetty suosikkina, mutta seinäjokelaisryhmä näytti epäilijöilleen ja keikkui kauden alussa pitkään sarjan kärkisijoilla.

– Kukaan ei pitänyt meitä suosikkina kauden alussa. Meitä pidettiin huonoina. Tilanne on nyt samanlainen. Kukaan ei usko meihin, mutta me uskomme itseemme, pääluotsi päätti.

Lisää uutisia