AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 14.7.2024

Ennakko: FC Haka-Ilves

Ennakko: FC Haka-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka saa 90 -vuotisjuhlaottelussaan vastaansa toisen pirkanmaalaisjoukkueen, kun Ilves saapuu Tehtaan kentälle maanantaina.

Pitkän otteluruuhkan päätteeksi viime sunnuntaina upean 0-3 -voiton Maarianhaminasta hakenut koskilaisryhmä on saanut pitkästä aikaa keskittyä kuluneen viikon pelkästään harjoitteluun.

Jos oli Hakalla hyvä kenraali, niin sitä se oli myös Ilvekselle, kun joukkue kaatoi Helsingin Jalkapalloklubin loppuunmyydyllä Tammelan stadionilla puhtaasti 3-0. Yhtä tyly isäntä Ilves oli myös Hakalle toukokuussa, jolloin valkopaidat lähti kotimatkalle nolo 5-0 -tappio niskassaan.

Ilves-valmentaja Pasi Tuutti näki ottelun tuloksen olleen monen onnistuneen asian summa.

– HJK:ta vastaan toimi tosi hyvin suunnitelma, jota olimme harjoitelleet, arviomme HJK:n pelaamisesta ja sitten tietysti pelaajien toteutus, joka oli ihan timanttinen. Ne kun osuivat yhteen, niin tulos oli tuollainen.

Pirkanmaan derbyssä vastassa oleva Haka on taas hieman erityyppinen joukkue.

– He organisoivat puolustusta vähän eri tavalla, eri pelaajamäärällä ja eri tavalla täyttävät kenttää. Samoin hyökätessä. Tosi hankalia pelejä molemmat ja tietysti derby tuo vielä oman pienen jännityksensä, sanoo Tuutti.

Samoilla linjoilla ollaan myös kotijoukkueen leirissä.

– Iso peli, mutta me valmistaudumme ja lähdemme siihen kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun. Olemme valmiita siihen ja odotamme alkuvihellystä jo innolla, Hakan päävalmentaja Andy Smith lupaa.

Smith näkee viime pelin hyvän vireen jatkuvan myös huomenna.

– Me pysymme positiivisina ja uskomme siihen mitä me teemme ja missä olemme hyviä. Astumme kentälle ja haluamme olla paras versio itsestämme.

Vastustajaan päävalmentaja suhtautuu kunnioituksella, mutta näkee kuitenkin että isommat resurssit eivät ole kaikki kaikessa.

– Heillä on vahva joukkue kasassa ja niillä resursseilla, mitä heillä on, he taistelevat tosissaan mestaruudesta. Mutta samaan aikaan me olemme todella lähellä heitä, joten se mitä me olemme tehneet, on aivan mieletön suoritus. Se tulee olemaan todella kova ottelu, mutta odotamme sitä innoissamme.

Hakan joukkueharjoituksissa mukana on nähty myös loukkaantuneena ollut Ryan Mahuta, mutta hänen osaltaan pelikunto selviää vasta myöhemmin. Myös Nikolas Talon kohdalla tilanne on sama, eli miehen pelikunto tullaan tarkistamaan vielä ottelupäivänä. Varmuudella rivistä on kuitenkin poissa pelikieltoa kärsivä Elias Mastokangas sekä loukkaantunut Liam Hughes.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Karstila Juhani
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Vuorinen Juuso


FC Haka -Ilves Tehtaan kentällä maanantaina 15.7. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia