AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 14.7.2024

Ilveksen katseet kohti kärkeä – ”Nälkä kasvaa syödessä”

Ilveksen katseet kohti kärkeä – ”Nälkä kasvaa syödessä”

Oiva Jukkola ja Ilves ovat pelanneet vahvaa kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen hyökkäysvoittoinen pelitapa on herättänyt ihastusta tällä kaudella ja tamperelaiset ovat vahvasti mukana jopa mestaruustaistelussa. Oiva Jukkolan mukaan joukkueella ei ole aikomusta laittaa jarrua päälle.

Ilves on tehnyt tällä kaudella eniten maaleja (30) ja viime kierroksella HJK kaatui vahvan esityksen jälkeen 3-0.

- Pallo liikkuu tosi iloisesti vähillä kosketuksilla. Hyökkäysalueella liikutaan paljon, pelaajat vaihtavat paikkaa. Päästään vastustajan muodon sisään ja linjan taakse hyvin. Luodaan tosi paljon maaliodottamaa. Vaikka olemme tainneet tehdä eniten maaleja sarjassa, niin paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet tehdä vieläkin enemmän. Kyllä se hyökkäyspeli on meidän vahvuutemme. Sitten myös vastaprässi on aika hyvällä tasolla. Klubia vastaan osoitimme, että pystymme myös puolustamaan vähän alempaa. Pidimme Klubin aika hyvin poissa paikoilta, Jukkola mietiskelee Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Veikkausliigan kärki on jopa historiallisen tasainen, kun koko kärkikuusikko mahtuu neljän pisteen sisään toisistaan. Ilves lähti kauteen mitali mielessä, mutta

- Joukkueen tavoitteena oli mitalisija, mutta tietenkin nälkä kasvaa syödessä. Jos me pystymme HJK:n voittamaan noin näyttävästi, niin kyllä me pystymme minkä tahansa muukin joukkueen tässä sarjassa hoitamaan. Mutta pitää olla nöyrä silti. Myös niitä sarjan pohjalla olevia joukkueita vastaan pitää ottaa voittoja. Jos pelaamme tasan Lahdessa, niin se ei tee hyvää meidän kamppailulle kärkipäässä. Kaikki pelit ovat tärkeitä tästä eteenpäin, Jukkola muistuttaa.

Ilves on seuraavan kerran tositoimissa maanantaina, kun se kohtaa Ruudun studio-ottelussa FC Hakan. Pirkanmaan derby starttaa Tehtaan kentällä kello 19.00 ja studio-osuus käynnistyy paikan päällä kello 18.15. Ruudun asiantuntijoina nähdään Marko Rajamäki ja Markku Kanerva ja puheenvuorot jakaa Tero Karhu.

Jukkolan ajatuksia kuunneltavissa lisää Suplan Veikkausliiga-podcastista.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia