AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 19.7.2024

Mehmet Hetemaj’lla selkeät näkemykset mestari- ja putoajakandidaateista

Mehmet Hetemaj’lla selkeät näkemykset mestari- ja putoajakandidaateista

Mehmet Hetemaj ennakoi SJK:n mestaruutta. (Kuva: Mika Alavesa)

Veikkausliigan kausi on tarjonnut jännitystä ja draamaa sarjataulukon molemmissa päissä. Mehmet Hetemaj'lla on omissa papereissaan selkeät suosikit mestariksi ja suoraksi putoajaksi.

Veikkausliigan kärkitaistelu on äärimmäisen jännittävä ja tasainen.

- Minulla on sellainen kutina, että vahvin joukkue näistä, joka ei näytä pettävän, niin on SJK. Kukaan ei ole ottanut sitä tosissaan, edelleen siellä kuulee, että SJK:lla on mahdollisuudet tippua top-kuusi -sijoista. Minä näen, että he ovat vahvin kandidaatti voittamaan mestaruuden just sillä tasaisuudella. Siellä ei ole heikkoa osa-aluetta, Hetemaj arvioi Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

Hetemaj nostaa erityisesti Jaime Morenon merkityksen SJK:lle mestaruustaistelussa.

- Jos mietit Morenoa hyökkääjänä, niin jokainen joukkue näistä top-kuusi -joukkueista ottaisi Morenon ja hän olisi ehdoton avauksen pelaaja heidän joukkueessa. Se on tosi tärkeä mestaruusjoukkueelle, että sinulla on hyökkääjä, joka tekee maaleja. Ihan sama kuin Hakalla. Mieti, jos Hakalla olisi Moreno kärjessä, niin minä väitän, että heillä olisi kuusi pistettä enemmän. Sama KuPS, jos heillä olisi ollut hyvä hyökkääjä.

KuPS on ehtinyt vahvistaa hyökkäystään hankkimalla Ousmane Diawaran. Hetemaj'n mukaan hänen tasonsa määrittelee paljon myös KuPS:n loppukauden suunnan.

- Sieltä on puuttunut vahva target-pelaaja. Jos tämä Diawara on tällainen pelaaja, niin silloin KuPS pystyy pelaamaan mestaruudesta. Silti näen, että SJK:lla on hyvä, vahva puolustus, todella hyvä keskikenttä ja sitten heillä on Moreno. Se on minun papereissa tällä hetkellä vahvin mestarikandidaatti.

Veikkausliigan kärkikuusikko on äärimmäisen tasainen, kun kaikki joukkueet ovat kolmen pisteen sisällä toisistaan. Kärkikuusikko ei ole kuitenkaan vielä sinetöity, sillä nousuvireinen FC Inter on enää neljän pisteen päässä kuudennesta sijasta.

- Ajattelin näin, että VPS on minun silmiin se mahdollinen joukkue, jonka Inter voi top-kuudesta pudottaa. Heillä on ollut vaikea ajanjakso, tietysti Alfie Cicalen pitkä loukkaantuminen on näkynyt. Pelillisesti he eivät ole pystyneet olemaan niin vahvoja kuin viime vuonna ja se oli ihan odotettavissa, että jossain vaiheessa lasku tapahtuu. Niin hyvin yli rajojen veti pitkään. Siinä on joukkue, jonka Inter pystyy top-kuusi sijoista ohittamaan. Muut joukkueet näen liian vahvoina tällä hetkellä, että piste-ero saadaan kiinni.

Taistelun suoraa putoamista vastaan Hetemaj näkee kahden kauppana.

- Tällä hetkellä näen, että EIF ja Lahti pelaa suoran putoajan paikasta. Lahti on aika mielenkiintoisessa tilanteessa, siellä on kuitenkin neljä uutta pelaajaa ja mitä olen lukenut Internetissä, niin on ollut puhetta että olisi tulossa lisää, mutta Djallon lähtö on tietysti iso menetys. Sitten kun mietitään, että edellinen voitto heillä on 12. toukokuuta IFK Mariehamnia vastaan, niin kyllä näen että he ovat suurin kandidaatti minun papereissani. Voin olla väärässä, mutta tämä on minun henkilökohtainen mielipide, että he tulevat tippumaan tällä kaudella.

Suplan Veikkausliiga-podcast on kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä. Hetemaj nähdään viikonloppuna myös Ruudun studiossa, kun studio-otteluna nähdään HJK:n ja FC Hakan välinen ottelu. Peli starttaa kello 17.00 ja studio kello 16.15.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia