AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 19.7.2024

Klassikko Ruudun kierroksen otteluna – ”Jatkamme siitä mihin Pirkanmaan derbyssä jäätiin”

Klassikko Ruudun kierroksen otteluna – ”Jatkamme siitä mihin Pirkanmaan derbyssä jäätiin”

HJK ja FC Haka iskevät yhteen lauantaina. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Ruudun kierroksen otteluna nähdään lauantaina pelattava suomalaisen jalkapallon klassikko-ottelu HJK:n ja FC Hakan välillä. Ruudun studioisäntä Lassi Hurskainen toivoo ottelusta jatkumoa maanantain Pirkanmaan derbylle.

Hurskainen johtaa Ruudun studiossa puhetta ja asiantuntijoina mukana ovat Mehmet Hetemaj sekä Mika Hilander. Hurskaisen mukaan pöytä on katettu jälleen upealle jalkapalloillalle.

- Tulemme käymään Veikkausliigan siirtorulettia läpi ja erityisesti HJK:ssa on tapahtunut paljon muutoksia viime aikoina. HJK:lla tuntuu tulevan uusia pelaajia lähes joka päivä ja uusien pelaajien myötä heidän on saatava peliinsä muutos heti.

- Samaan aikaan Haka porskuttaa vahvassa myötätuulessa ollen cupissa välierissä ja derby-voitto alla. Kuuden kärki on kolmen pisteen sisällä toisistaan enkä muista näin hienoa tilannetta Veikkausliigassa pitkään aikaan. Upea tilanne kaiken kaikkiaan. Studiossa ovat "Mehu" ja "Hila", joten varmasti saadaan hyvät setit aikaiseksi, Hurskainen luettelee.

Itse pääpelin lisäksi studiossa pureudutaan myös muihin Veikkausliigan ajankohtaisiin asioihin.

- Pelin lisäksi käymme läpi siirtomarkkinoita sekä muun muassa Gnistanin tilannetta ja miten jalkapalloyhteisö on rientänyt auttamaan heitä. Lauantaina pelataan myös AC Oulun ja EIF:n ottelu ja seuraamme myös sen tapahtumia. On niin hyvät ainekset, että kyllä me varmasti hyvän kakun saamme aikaiseksi.

Veikkausliigan kärkitaistelu on ennätystasainen ja asetelmat ovat kaikin puolin kutkuttavat loppukautta ajatellen. Ottelussa iskevät yhteen myös kaksi hyvin erilaisessa tilanteessa olevaa joukkuetta. Vaikka HJK on edelleen vahvasti mestaruustaistelussa mukana, niin sen kausi on ollut vaikea. Samaan aikaan Haka on yksi sarjakauden suurimmista yllättäjistä.

- HJK:lla on ottelussa kaikki paineet ja uusia pelaajia on tullut paljon. Miten se näkyy heidän pelaamisessaan? Itseäni kiinnostaa se myös se, mikä on HJK:n avauskokoonpano? HJK:lla on tavoitteet aina korkealla ja parin peräkkäisen lohkovaiheen jälkeen nälkä kasvaa syödessä.

- Haka on Andy Smithin johdolla pelannut ennakkoluulotonta jalkapalloa ja he eivät juuri peruuttele. Haka on noussut yhtäkkiä mestaruustaisteluun mukaan. He ovat saaneet raavittua hyvin pisteitä eikä heille ole sattunut kauden aikana mitään älyttömiä notkahduksia. Maissa Fall on järjettömän kova pelaaja ja joukkue uhkuu tällä hetkellä itseluottamusta viime hetken derby-voiton jälkeen. Toivottavasti jatkamme siitä mihin Pirkanmaan derbyssä jäätiin, Hurskainen käy ennakkoasetelmia läpi.

HJK-FC Haka lauantaina 20.7. kello 17.00. Studiossa keskustelu alkaa kello 16.15.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia