AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 19.7.2024

Vauhdikas Klassikko edessä – ”Hakan peleissä riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita”

Vauhdikas Klassikko edessä – ”Hakan peleissä riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita”

FC Haka pääsee HJK:n kimppuun derby-voitto alla. (Kuva: Juha Tamminen)

Ruudun studio-ottelut jatkuvat lauantaina HJK:n ja FC Hakan välisellä suomalaisen jalkapallon Klassikolla. Ruudun asiantuntija Mika Hilander nostaa Hakan yhdeksi tämän kauden yllättäjäksi, kun koskilaisjoukkue jahtaa uutta yllätystä HJK:n vieraana.

Haka oli eetterissä myös viime kierroksella, kun se kaatoi huippuviihdyttävässä Pirkanmaan derbyssä Ilveksen 4-3. Hilanderilla on korkeat odotukset myös lauantain peliä kohtaan.

- Odotan tosi mielenkiintoista peliä. Hakan hyökkäyspelaaminen ei välttämättä ole aina kaikkein organisoituneinta, mutta heidän taitavat yksilönsä pystyvät välillä taikomaan maalipaikkoja kuin tyhjästä. Veikkaan, että HJK:lle saattaa tulla kiire Hakan taitavien yksilöiden kanssa.

Haka on kauden aikana etsinyt hieman omaa peliään, mutta palaset ovat alkaneet loksahdella kohdilleen yksi kerrallaan. Haka hyökkää tällä hetkellä aktiivisesti ja ennen kaikkea tehokkaasti. Derby-voiton myötä Haka pääsee haastamaan HJK:n itseluottamusta uhkuen.

- Kyllähän se, kun nousee maalin takaa-ajoasemasta voittoon paikallisottelussa, nostaa itseluottamusta. Siinä pelissä mentiin aika railakkaasti päästä päähän ja sellainen peli sopii Hakalle. Silloin kentälle jää isoja tiloja, joihin Haka voi iskeä.

- Hakan peleissä riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Hakan peli elää ja hengittää yläkerran isoista tiloista ja pelaajien 1 vastaan 1 –tilanteista. Hakan peli ei aina ole kaikkein organisoituneinta, mutta se pystyy pistämään HJK:n paineeseen.

Valkeakoskelaisjoukkue on ollut yksi tämän kauden yllättäjistä Veikkausliigassa ja mestaruustaistelu on ennätystasainen, kun kärkikuusikko on vain kolmen pisteen sisällä toisistaan.

- Ei kukaan odottanut kauden alussa, että Haka olisi näin korkealla, mutta pakko myöntää, että he ovat pystyneet raapimaan kovalla tahdilla voittoja ja välillä myös hyvällä pelillä. Tällä hetkellä Veikkausliigassa on niin monta mestarikandidaattia ja me voimme studiossa aina spekuloida, että mitä jos sitä ja mitä jos tätä, mutta pelaajat tekevät sen homman kentällä.

Sarjatilanne tekee sen, että loppukaudesta on tulossa äärimmäisen kutkuttava.

- Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei mikään Mestaruussarjan joukkue tule olemaan voittamaton. Kaikki joukkueet pelaavat niin paljon ristiin ja se joukkue, joka saa muutaman voiton putken oikeaan aikaan saattaa nousta mestariksi. Kukaan ei tiedä miten pelit päättyvät. Haka iski neljä maalia Ilvekselle, joka voitti HJK:n selvästi 3-0, joka taas voitti KuPS:n 3-11. Kaikki pelaavat tällä hetkellä ristiin.

- Ei tässä auta muu kuin ottaa mukava asento selkänojassa ja nauttia tästä hienosta tilanteesta. Tällä kaudella pelit eivät ainakaan ole olleet tylsiä eivätkä jättäneet ketään kylmäksi. Tämä on jalkapalloseuraajalle upea tilanne, Hilander myhäilee.

HJK-FC Haka Ruudun studio-otteluna lauantaina 20.7. kello 17.00 alkaen. Hilander pääsee ääneen Mehmet Hetemaj'n kanssa kello 16.15 lähtien. Keskustelua johtaa Lassi Hurskainen.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia